menu

Mini Apple Pie

Ook zo'n fan van de McDonalds Mini Apple Pies? Benieuwd hoe je ze maakt zonder bladerdeeg en zonder toegevoegde suiker? Maak ze dan eens met het recept van diëtist Hilal Buyukbas.

Recept - Mini Apple Pie

Bereiding:

1. Was de appels en snijd in heel kleine blokjes. Breng op smaak met kaneel en Sukrin gold siroop en evt. nootmuskaat.
2. Bak de appelstukjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Je zult zien dat de siroop zal gaan karamelliseren en een mooi laagje om de appelstukjes vormt.
3. Neem een vel rijstpapier en beleg hem met de appel en vouw het geheel als een envelopje op. Rol op tot een mini apple pie of een apple pie rol.
4. Doe één eetlepel olijfolie in de pan. Bak de apple pies enkele minuten op middelhoog vuur tot ze knapperig genoeg zijn. Eet smakelijk!

Optionele dipsaus: 2 el Griekse yoghurt 2% vet + gehakte hazelnoten + kaneel.

Hieronder zie je de voedingswaardetabel. Als je deze vergelijkt met de McDonalds variant, dan scheelt het aardig wat calorieën. 1 McDonalds mini Apple Pie bevat namelijk 81 kcal en 10 g koolhydraten. De voedingswaarde is terug te vinden op hun website.

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie34 kcal
Vet0,7 g
Koolhydraten3,5 g
Vezels1 g
Eiwit1 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.