menu

Mocktail van grapefruit

Met deze overheerlijke mocktail mis je echt geen alcohol meer! Het frisse van de grapefruit ondergedompeld in bruisend water met een zoete twist. Schenk het in een bijzonder glas en serveer met een duurzaam rietje.

Recept - Mocktail van grapefruit

Bereiding:

  1. Was de rozemarijntakjes en snijd ze grof. Doe de rozemarijn in een kom. Warm het water in een kleine pan op tot tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur en voeg de zoetstof toe. Roer totdat de zoetstof volledig opgelost is. Giet de hete siroop over de rozemarijn en laat ze onder een deksel afkoelen. Zeef de siroop om de rozemarijn eruit te verwijderen.
  2. Schil de komkommer en snijd ze in stukjes. Mix het sap van grapefruit, komkommerblokjes en rozemarijnsiroop in een shaker. Giet het mengsel door een zeef in met ijsblokken gevulde glazen. Voeg bruisend water toe.
  3. Werk af met een takje rozemarijn en serveer!

Het recept is van culinair foodblogger Everyday Marta

Graag wijzen wij u erop dat in sommige gevallen grapefruit van invloed kan zijn op de werking van bepaalde medicijnen. Heeft u twijfels of het voor u geldt, informeer ernaar bij uw behandelend arts of apotheek.

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie25,5 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
0,4 g
0,2 g
Koolhydraten
waarvan suiker
3,8 g
3,0 g
Vezels1,3 g
Eiwit0,8 g
Zout0,75 g