menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Mocktail van grapefruit

Met deze overheerlijke mocktail mis je echt geen alcohol meer! Het frisse van de grapefruit ondergedompeld in bruisend water met een zoete twist. Schenk het in een bijzonder glas en serveer met een rietje.

Bereiding:

  1. Was de rozemarijntakjes en snijd ze grof. Doe de rozemarijn in een kom. Warm het water in een kleine pan op tot tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur en voeg de zoetstof toe. Roer totdat de zoetstof volledig opgelost is. Giet de hete siroop over de rozemarijn en laat ze onder een deksel afkoelen. Zeef de siroop om de rozemarijn eruit te verwijderen.
  2. Schil de komkommer en snijd ze in stukjes. Mix het sap van grapefruit, komkommerblokjes en rozemarijnsiroop in een shaker. Giet het mengsel door een zeef in met ijsblokken gevulde glazen. Voeg bruisend water toe.
  3. Werk af met een takje rozemarijn en serveer!

kcal: 80 (indien gezoet met suiker: 147)