menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Overheerlijke appeltaart

Zoetstof bevat minder calorieën dan suiker, maar geeft je appeltaart een lekkere zoete smaak. Heerlijk voor in het weekend. Het recept is afkomstig van het Voedingscentrum.

Bereiding:

  1. Doe de bloem in een kom. Snijd de koude margarine bij de bloem in blokjes.
  2. Voeg de kwark en de zoetstof toe en kneed er snel een deeg van of gebruik hiervoor de keukenmachine.
  3. Laat het deeg afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
  4. Warm de oven voor op 160° C.
  5. Bestrijk de springvorm dun met wat margarine.
  6. Was de rozijnen.
  7. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in schijven.
  8. Meng er de rozijnen, wat geraspte citroenschil, citroensap, kaneel en eventueel nog wat zoetstof door.
  9. Neem 2/3 van het deeg en rol dit op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap. Bekleed hiermee de bodem en opstaande rand van de vorm.
  10. Rol de rest van het deeg tot een lap en snijd die in smalle repen.
  11. Schep de appelvulling in de vorm en leg de repen deeg in een ruitpatroon er op.
  12. Bestrijk de bovenkant met wat koffiemelk.
  13. Bak de appeltaart in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar en bruin.
  14. Neem de taart uit de oven en verwijder na 5 minuten de rand van de vorm. Laat de taart verder afkoelen en snijd hem in punten.