Overheerlijke appeltaart
Zoetstof bevat minder calorieën dan suiker, maar geeft je appeltaart een lekkere zoete smaak. Heerlijk voor in het weekend. Het recept is afkomstig van het Voedingscentrum.

Bereiding:
- Doe de bloem in een kom. Snijd de koude margarine bij de bloem in blokjes.
- Voeg de kwark en de zoetstof toe en kneed er snel een deeg van of gebruik hiervoor de keukenmachine.
- Laat het deeg afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
- Warm de oven voor op 160° C.
- Bestrijk de springvorm dun met wat margarine.
- Was de rozijnen.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in schijven.
- Meng er de rozijnen, wat geraspte citroenschil, citroensap, kaneel en eventueel nog wat zoetstof door.
- Neem 2/3 van het deeg en rol dit op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap. Bekleed hiermee de bodem en opstaande rand van de vorm.
- Rol de rest van het deeg tot een lap en snijd die in smalle repen.
- Schep de appelvulling in de vorm en leg de repen deeg in een ruitpatroon er op.
- Bestrijk de bovenkant met wat koffiemelk.
- Bak de appeltaart in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar en bruin.
- Neem de taart uit de oven en verwijder na 5 minuten de rand van de vorm. Laat de taart verder afkoelen en snijd hem in punten.
Voedingswaarden | Per persoon/portie |
---|
Energie | 159,2 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 5,4 g 2,2 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 23,7 g
10,7 g |
Vezels | 2,4 g |
Eiwit | 2,7 g |
Zout | 0,04 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/