menu

Pannenkoeken met appel

De combinatie van de lichte zure smaak van appels en de 'sweetness' van de zoetstof zorgt voor een overheerlijk resultaat. Het recept is afkomstig van blogster Marta Majewska, The Luscious Joys of Princess Misia! Heerlijk voor op een herfstige dag.

Recept - Pannenkoeken met appel

Bereiding:

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.
  2. Meng 2 eetlepels sucralosepoeder, zout en zelfrijzende bloem in een kom.
  3. Voeg ei, melk en olijfolie toe en klop tot een luchtig beslag.
  4. Voeg de appelschijfjes toe.
  5. Bak de pannenkoeken met een beetje olie aan beide kanten. Serveer warm.

Serveertip: besprenkel de pannenkoeken met een beetje kaneel of serveer met gestoofde kaneel appeltjes en/of wat (soja)room.

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie231,8 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
5,0 g
1,5 g
Koolhydraten
waarvan suiker
38,2 g
10,5 g
Vezels2,1 g
Eiwit7,4 g
Zout0,64 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.