menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Pompoenbrownies

Een heerlijk en verrassend recept voor brownies zonder toegevoegde suikers, waarin pompoen voor lichtheid en smeuïgheid zorgt.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de koude boter in blokjes en doe ze in een kleine pan.
  3. Breek de chocolade in stukjes en doe ze erbij.
  4. Laat zachtjes smelten au bain-marie.
  5. Meng de tagatose¹, speltbloem, cacaopoeder, eieren en boter/chocolade mix in een kom.
  6. Voeg pompoenpuree toe en roer goed door elkaar met een houten lepel.
  7. Beleg een middelgrote bakvorm met bakpapier en schep het beslag erin.
  8. Bak de brownie 25 à 30 minuten in de oven.

¹)Tagatose kan zowel warm als koud worden gebruikt, want het is goed warmtebestendig en karamelliseert sneller dan gewone suiker. Meer weten over tagatose? Klik dan hier.