menu

Rabarbermousse

Het seizoen van rabarber loopt van maart tot eind juni. Grote kans dat u het in juli ook nog kunt verkrijgen.
Heerlijk om een lekkere rabarbermousse te maken. We kregen dit overheerlijke recept van mevrouw Joke Avegaart-van Gogh die de rabarber al jarenlang op deze manier klaarmaakt als toetje.

Recept - Rabarbermousse

Bereiding:

  1. Verwijder de witte voet van de steel en de eventuele aanzet van de bladeren, was de stelen.
  2. Snij ze in stukken van een paar centimeter lengte.
  3. Kook ze met weinig water tot ze uit elkaar vallen.
  4. Laat zoetjes oplossen in de hete rabarber, 1 per 100 gram, al naar gelang uw voorkeur voor zoet
  5. Maak op smaak met een paar druppels vanille-, rum- of frambozenessence, of wat gemberpoeder (djahé) of gemalen korianderzaad (ketoembar) of kaneel.
  6. Laat afkoelen.

Heerlijk met aardbeien en wat custard!

Zoetjes -  zoetjes zijn te koop in alle supermarkten en bij gezondheidswinkels. Ze worden vooral gebruikt om in koffie en thee suiker te vervangen. Zoetjes bevatten geen calorieën en verhogen de bloedsuikerspiegel niet. De gebruikte zoetstoffen verschillen per zoetje. Wellicht gebruikt u ze al in uw koffie of thee, dan kunt u deze ook in dit toetje gebruiken. 

Bijgerecht - uiteraard leent dit recept zich ook goed als bijgerecht. Het advies is dan om het aantal zoetjes wat te verminderen. Ook dit is afhankelijk van uw eigen smaak. 

 

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie26 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
0,0 g
0,0 g
Koolhydraten
waarvan suiker
2,4 g
2 g
Vezels1,9 g
Eiwit1,0 g
Zout0,01 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.