menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Rabarbercompote met havermoutcrumble

Het is weer rabarbertijd! Een mooi moment om deze frisse rabarbercompote met crumble te maken. Het recept is afkomstig van culinair blogster Everyday Marta. Rabarber is hartstikke gezond en het heeft weinig koolhydraten. Let er bij het kopen op dat de stengels mooi dun en stevig zijn, dat zijn de lekkerste!

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng voor de crumble de bloem met de boter, havermout en tagatosepoeder tot een kruimelig deeg.
  • Leg het op een ingevette bakvorm en bak gedurende 20 minuten.
  • Doe water, rabarber, frambozen en sucralose kristalpoeder in een pot.
  • Breng aan de kook en laat 10 tot 12 minuten pruttelen.
  • Serveer de rabarbercompote met crumble en eventueel met een eetlepel slagroom.

Energiewaarde per portie: 339 kcal