menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Rijsttaart

Ontdek deze nieuwe versie van de rijsttaart uit grootmoeders tijd. Dit keer niet met suiker, maar met zoetstoffen. Het recept is van Kokerellen.

Bereiding:

  • Doe de melk in een grote pan en breng aan de kook.  
  • Voeg de saffraan, samen met de dessertrijst, toe aan de melk zodra deze kookt. 
  • Zet het vuur lager en laat de rijst in de melk koken, ongeveer 30-35 minuten. Roer voortdurend om klevende rijst te voorkomen.  
  • Zet het vuur uit zodra de rijst gaar is en het meeste van de melk opgenomen is.
  • Voeg de zoetstof stevia toe. Roer goed door. 
  • Giet de rijstpap over in een kom en dek direct af met huishoudfolie, zodat er geen vel ontstaat. Laat volledig afkoelen in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Rol de bladerdeeg uit in een taartvorm en snij het overtollige deeg weg. 
  • Doe de room in een kom en mix deze tot een stijf geheel.  
  • Roer de rijstpap los met een houten lepel en voeg dan het ei toe. Roer goed om het ei gelijkmatig te verdelen. Schep daarna ook de opgeklopte room eronder. 
  • Giet de rijstpap in de taartvorm en zet deze 30-35 minuten in de oven. 
  • Laat de taart afkoelen voordat je deze aansnijdt

Per portie = 268 kcal

9,4 g minder suiker (t.o.v. een versie met suiker)