Rijsttaart
Ontdek deze nieuwe versie van de rijsttaart uit grootmoeders tijd. Dit keer niet met suiker, maar met zoetstoffen. Het recept is van Kokerellen.

Bereiding:
- Doe de melk in een grote pan en breng aan de kook.
- Voeg de saffraan, samen met de dessertrijst, toe aan de melk zodra deze kookt.
- Zet het vuur lager en laat de rijst in de melk koken, ongeveer 30-35 minuten. Roer voortdurend om klevende rijst te voorkomen.
- Zet het vuur uit zodra de rijst gaar is en het meeste van de melk opgenomen is.
- Voeg de zoetstof stevia toe. Roer goed door.
- Giet de rijstpap over in een kom en dek direct af met huishoudfolie, zodat er geen vel ontstaat. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol de bladerdeeg uit in een taartvorm en snij het overtollige deeg weg.
- Doe de room in een kom en mix deze tot een stijf geheel.
- Roer de rijstpap los met een houten lepel en voeg dan het ei toe. Roer goed om het ei gelijkmatig te verdelen. Schep daarna ook de opgeklopte room eronder.
- Giet de rijstpap in de taartvorm en zet deze 30-35 minuten in de oven.
- Laat de taart afkoelen voordat je deze aansnijdt
Voedingswaarden | Per persoon/portie |
---|
Energie | 201,8 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 11 g 4,7 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 20,4 g
4,4 g |
Vezels | 0,4 g |
Eiwit | 5,4 g |
Zout | 0,27 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/