menu

Rijsttaart

Ontdek deze nieuwe versie van de rijsttaart uit grootmoeders tijd. Dit keer niet met suiker, maar met zoetstoffen. Het recept is van Kokerellen.

Recept - Rijsttaart

Bereiding:

  • Doe de melk in een grote pan en breng aan de kook.  
  • Voeg de saffraan, samen met de dessertrijst, toe aan de melk zodra deze kookt. 
  • Zet het vuur lager en laat de rijst in de melk koken, ongeveer 30-35 minuten. Roer voortdurend om klevende rijst te voorkomen.  
  • Zet het vuur uit zodra de rijst gaar is en het meeste van de melk opgenomen is.
  • Voeg de zoetstof stevia toe. Roer goed door. 
  • Giet de rijstpap over in een kom en dek direct af met huishoudfolie, zodat er geen vel ontstaat. Laat volledig afkoelen in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Rol de bladerdeeg uit in een taartvorm en snij het overtollige deeg weg. 
  • Doe de room in een kom en mix deze tot een stijf geheel.  
  • Roer de rijstpap los met een houten lepel en voeg dan het ei toe. Roer goed om het ei gelijkmatig te verdelen. Schep daarna ook de opgeklopte room eronder. 
  • Giet de rijstpap in de taartvorm en zet deze 30-35 minuten in de oven. 
  • Laat de taart afkoelen voordat je deze aansnijdt
Per persoon/portieMet zoetstof
Energie201,8 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
11 g
4,7 g
Koolhydraten
waarvan suiker
20,4 g
4,4 g
Vezels0,4 g
Eiwit5,4 g
Zout0,27 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.