menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Kersendessert met pistachenootjes

Zomertijd, kersentijd! Prachtige kersen uit onze Betuwe en andere boomgaarden zijn weer volop verkrijgbaar. Verras je vrienden of familie met dit makkelijke, maar overheerlijke kersendessert.

Bereiding:

  1. Ontpit de kersen.
  2. Doe ze in een kleine sauspan met de zoetstof.
  3. Verwarm op een zacht vuur en laat 5-10 minuten pruttelen tot de kersen zacht zijn.
  4. Doe de yoghurt in een kommetje
  5. Giet de warme kersen over de room en strooi de pistachenoten erover.

Iets minder calorieën, neem dan zuivelproduct met minder vet ;-)

Voedingswaarden Kersendessert met

Griekse yoghurt vol

Per persoon/portie

Energie

216 kcal

Vet

  • Waarvan verzadigd vet

12.8 g

  6.8 g

Koolhydraten

  • Waarvan suiker
  • Waarvan polyolen

17.7 g

15.5 g

     4 g

Vezels

 1.9 g

Eiwit

 6.8 g

Zout

 0,12 g

Voedingswaarden Kersendessert met

Yoghurt Griekse stijl 0%

Per persoon/portie

Energie

140 kcal

Vet

  • Waarvan verzadigd vet

2.9 g

0.5 g

Koolhydraten

  • Waarvan suiker
  • Waarvan polyolen

19.7 g

17.5  g

     4 g

Vezels

1.9 g

Eiwit

8.6 g

Zout

0,1 g