menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Skinny lemon blueberry muffins

Deze heerlijke suikervrije en lactosevrije muffins zijn een goedgelukt experiment van Mariette van Zoetrecepten.nl. Nog niet eerder gebruikte zij zoetstof in plaats van suiker, dankzij het gebruik van de zoetstof hebben de muffins een stuk minder calorieën dan wanneer je suiker zou gebruiken. Dat komt doordat zoetstoffen een veel sterkere zoetkracht hebben dan suiker, waardoor je er veel minder van nodig hebt.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffinbakvorm klaar met 6 vormpjes erin.
  2. Neem een kom en meng hier de droge ingrediënten in met een snuf zout. Zet even opzij.
  3. Meng in een nieuwe kom het sap van een halve citroen en de rasp van de hele citroen, vanille extract, de olie, kokosyoghurt en het ei.
  4. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en mix het zo kort mogelijk tot alles is opgenomen en schep er dan de blauwe bessen doorheen.*
  5. Verdeel het beslag over de 6 vormpjes en vul deze tot aan de rand. Strooi er eventueel wat havervlokken overheen als topping. Bak in 20 minuten goudbruin en laat goed afkoelen. Ook lekker met een schepje kokosyoghurt erop!

*TIP: Rol de blauwe bessen eerst door wat bloem voordat je ze door het beslag schept. Zo zakken ze niet naar beneden tijdens het bakken.