menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Smeuïge paasbrownies

Het is alweer bijna Pasen! Ook dit jaar maken we er een feestje van. En believe me, je gaat hier echt blij van worden. De vrolijke woorden van foodblogger en dietist Ahlam Ouali

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Vet vervolgens een browniebakblik in met wat boter.
  2. Meng de boter met de pinda-cacaopasta en laat het op een laag vuurtje smelten in een koekenpan.
  3. Giet het mengsel in een kom en voeg hier de suikervervanger aan toe. Kluts vervolgens hier ook de eieren doorheen.
  4. Meng de cacaopoeder, bakpoeder, zout en het volkorenmeel met elkaar. Voeg het meelmengsel daarna toe aan het pinda-cacaomengsel, totdat het meel goed is opgenomen.
  5. Stort het beslag in een bakblik en bak de brownies voor 13-15 minuten op 175 graden en smullen maar!

Tips van Ahlam

Het bakken van zoete én gezonde recepten kan best lastig zijn. Zeker wanneer je niet onbeperkt gebruik kan of wilt maken van de suikerpot. Na veel puzzelen kwam er dit ultieme recept uit van deze smeuïge paasbrownies. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van een suikervervanger op basis van stevia. Hierdoor bevat de brownie aanzienlijk minder calorieën. Hieronder kun je zien wat de verschillen zijn tussen een normale brownie en de suikervrije variant. De suikervrije brownie bevat minder kilocalorieën, koolhydraten, vet en verzadigd vet. Daarnaast bevat de suikervrije variant ook nog eens meer voedingsvezels en eiwitten.

Normale brownie

 

Voedingswaarden

Per brownie

Energie

274 kcal

Vet

waarvan verzadigd vet

13 gram

6 gram

Koolhydraten

36 gram

Voedingsvezels

1,1 gram

Eiwitten

3,1 gram

 

Suikervrije brownie

 

Voedingswaarden

Per brownie

Energie

150 kcal

Vet

waarvan verzadigd vet

11 gram

5 gram

Koolhydraten

8 gram

Voedingsvezels

1,9 gram

Eiwitten

3,5 gram

Veel bakplezier!

Meer recepten van Ahlam zien? Volg haar Instagrampagina @marokkaansedietist!