Speculaasjes
Denk je aan december, dan denk je aan warme chocolademelk met speculaasjes. Lekker genieten na een wandeling in het bos of een rondje op de schaatsbaan. Aan de koekjes is geen suiker toegevoegd.

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- In een grote kom zeef je de bloem en voeg je de Zùsto, de speculaaskruiden, bakpoeder en een snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de ingrediënten in de kom. Meng deze net zo lang totdat het mengsel op broodkruimels lijkt.
- Voeg geleidelijk de amandelmelk toe en kneed het deeg tot een bal. Als het deeg te droog is, voeg dan wat extra amandelmelk toe.
- Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ongeveer 5 mm. Snijd de speculaasvormpjes met het uitsteekvormpje uit het deeg. Heb je geen vormpje? Snij dan vierkantjes uit met een pizzasnijder of mes.
- Plaats de speculaasjes op de voorbereide bakplaat. Als je wilt, kun je ze decoreren met amandelschaafsel.
- Bak de speculaasjes in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Laat de speculaasjes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert. Geniet!
Met dank aan Zùsto voor het ter beschikking stellen van dit recept. Voor meer informatie over de suikervervangers van Zùsto, neem een kijkje op hun website. Daar kun je nog veel meer leuke recepten vinden. Zùsto is te koop bij Jumbo en online via diverse webwinkels.
Voedingswaarden | Per 100 gram koekjes |
---|
Energie | 422 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 23,7 g 9,5 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 48,9 g
1,4 g |
Vezels | 17 g |
Eiwit | 6,2 g |
Zout | 0,49 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/