menu

Sublieme perentaart

Ben jij ook fan van peren? Stop dan met scrollen en bekijk dit heerlijke recept van de ‘Sublieme Suikervrije Perentaart’. Aangeboden door de Marokkaanse diëtist, Ahlam Ouali. Peren zijn heerlijk om mee te bakken. De frisse en zachte smaak van een peer maakt een cake of een taart veel lekkerder! Ook kun je er een heerlijke perenmoes of perensap van maken.

Recept - Sublieme perentaart

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Mix de eieren lucht in een kom op de hoogste stand, voor ongeveer 2 minuten.
  3. Voeg vervolgens de kwark en kaneel toe en mix het 2 minuten op de hoogste stand.
  4. Zet de mixer op de laagste stand en voeg vervolgens het kokosmeel en amandelmeel langzaam toe, zodat er geen klontjes ontstaan.
  5. Zet de mixer uit en meng de Sukrin goed in het mengsel. En meng ten slotte het bakpoeder langzaam totdat het goed is opgenomen.
  6. Schil de peren en snijd het in kleine stukjes. Houd een halve peer over en snijd het in dunne partjes voor als decoratie.
  7. Schep de partjes peer en pecannoten voorzichtig door het beslag en giet het in een met bakpapier bekleedde taartvorm.
  8. Decoreer de taart met het overgebleven peer.
  9. Bak de taart voor 50 minuten in de oven.
  10. Laat de taart goed afkoelen en haal het voorzichtig uit de vorm. En smikkelen maar!

Sukrin:1 is online goed verkrijgbaar. Je vindt er meteen nog andere leuke recepten.

Het advies van Ahlam

Hieronder geeft Ahlam de verschillen tussen de normale perentaart en suikervrije perentaart weer. De suikervrije perentaart bevat minder koolhydraten (suikers), maar wel meer eiwitten en vetten. Ahlam: 'Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt. Het verzadigde gevoel resulteert in het eten van minder calorieën gedurende de dag. Ook zorgen voldoende eiwitten ervoor dat tijdens het afvallen, het verlies aan spierweefsel beperkt is. De vetten komen in dit recept van de pecannoten, amandel- en kokosmeel. Deze producten bevatten met name omega 3-6 vetzuren. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Ze beschermen ons met name tegen hart- en vaatziekten en hebben nog vele andere gezondsheidsvoordelen. En ze zorgen ook nog eens voor meer verzadiging.’

Heb je vragen voor Ahlam? Bezoek dan haar Instagrampagina (@marokkaansedietist) en kom met haar in contact. Je vindt er nog veel meer heerlijke recepten.

Normale perentaart

 

Voedingswaarden

Per portie (60 gram)

Energie

205 kcal

Vet

waarvan verzadigd vet

10,2 gram

6,2 gram

Koolhydraten

30 gram

Voedingsvezels

0,9 gram

Eiwitten

3,4 gram

Zout

0,2 gram

Perentaart met zoetstof:

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie250 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
25 g
7 g
Koolhydraten15 g
Vezels12 g
Eiwit24 g
Zout0,1 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.