menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Suikervrije kerstkoekjes

Het haardvuur knappert, de lichtjes in de kerstboom geven de kamer een warme gloed. Een glaasje warme chocomel en deze overheerlijke suikervrije kerstkoekjes. Leuk om te maken! Met dank aan 'Everyday Marta'.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe boter en tagatosepoeder in de mixer en mix tot smeuïg. Voeg al mixend de eieren toe.
  3. Meng bloem met zout, bakpoeder en bicarbonaat in een aparte kom. Voeg de bloem beetje bij beetje aan het mengsel toe. Mix tot een stevig en glad deeg.
  4. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. Druk met een steekvormpje figuren uit het deeg. Leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat.
  5. Bak gedurende 10 min. Laat de koekjes afkoelen en knapperig worden.

Tagatosepoeder is niet in iedere supermarkt verkrijgbaar, maar is wel heel goed online te bestellen. Ook goed te gebruiken voor vele andere recepten op onze website.

De vormpjes zijn goed te verkrijgen bij winkels als Xenos, Dille & Kamille en de Hema. Veel plezier! 

bron: www.everydaymarta.com & zoetstoffen.eu