menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Suikervrije pecan-havermoutkoekjes

Op zoek naar een gezonder tussendoortje? Probeer het overheerlijke suikervrije recept van foodblogger Mariette van Tuyl van zoetrecepten.nl eens uit. Knapperig van binnen en chewy van binnen. Heerlijk bij een kopje koffie en thee.

Als zoetstof gebruikte zij ‘kristal sweet’ (met kaneelsmaak) van Steviala, dat is een tafelzoetstof met een korrel die lijkt op echte suiker. In vergelijking tot suiker heb je hier maar de helft in gewicht van nodig en er zitten praktisch geen calorieën in. Je proeft het echt totaal niet terug in deze koekjes!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een bakvorm met bakpapier.
  2. Wel de rozijnen in heet water. Dep daarna goed droog met keukenpapier. Hak de pecannoten in stukjes.
  3. Mix de boter/kokosolie en de zoetstof samen totdat het licht en romig is. Voeg dan het ei en het vanille extract toe en mix tot het goed gemengd is.
  4. Doe in een andere kom de havermout, bloem, baking soda en een flinke mespunt zout. Meng door elkaar en voeg dan toe aan het andere mengsel. Schep door elkaar tot het goed gemengd is. Voeg tot slot de rozijnen en pecannoten toe.
  5. Maak hoopjes ter grootte van een eetlepel op het bakpapier. Bak in ongeveer 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

115 kcal per koekje