Tiramisu
Waan je met dit recept in Italiaanse sferen. In plaats van suiker gebruikte foodblogger en dietist Ahlam Ouali de zoetstof erythritol. Dat zorgt niet alleen minder calorieën, maar ook nog eens voor minder koolhydraten.

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Klop de eieren samen met de erythritol luchtig. Voeg vervolgens het amandelmeel, zuivelspread, vanille-extract en bakpoeder toe totdat het een mooi geheel is. Het beslag blijft redelijk dun.
- Giet het cakebeslag in een bakblik en bak het ongeveer voor 15 minuten gaar. Laat het dan minimaal 30 minuten afkoelen.
- Splits daarna de eieren, meng het eigeel samen met de mascarpone en erythritol.
- En klop de eiwitten stijf met een elektrische handmixer.
- Meng vervolgens met een spatel de eiwitten en het mascarponemengsel voorzichtig.
- Wanneer de cake is afgekoeld, snij deze dan in blokjes en doop ze in de espresso.
- Neem een glas en begin eerst met een laagje room en leg er dan een paar stukjes amandelcake op. Blijf zo doorgaan totdat de glas is gevuld en eindig met een laagje room.
- Laat de tiramisu een nachtje opstijven in de koelkast.
- Strooi voor het opdienen een beetje cacao en geniet ervan!
Het recept bevat niet alleen weinig koolhydraten, het is ook alcohol- en glutenvrij ;-). Als je in plaats van erythritol suiker zou toevoegen (3 eetlepels voor de cakelaag en 3 eetlepels voor de roomlaag), dan zit er ongeveer 60 gram suiker in. Scheelt toch mooi weer.
Benieuwd naar nog meer recepten van Ahlam? Volg haar Instagrampagina @marokkaansedietist.
Voedingswaarden | Per persoon/portie |
---|
Energie | 350 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 9,8 g 5 g |
Koolhydraten | 6,6 g |
Vezels | 4 g |
Eiwit | 13 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/