Waan je met dit recept in Italiaanse sferen. In plaats van suiker gebruikte foodblogger en dietist Ahlam Ouali de zoetstof erythritol. Dat zorgt niet alleen minder calorieën, maar ook nog eens voor minder koolhydraten.
Het recept bevat niet alleen weinig koolhydraten, het is ook alcohol- en glutenvrij ;-). Als je in plaats van erythritol suiker zou toevoegen (3 eetlepels voor de cakelaag en 3 eetlepels voor de roomlaag), dan zit er ongeveer 60 gram suiker in. Scheelt toch mooi weer.
Benieuwd naar nog meer recepten van Ahlam? Volg haar Instagrampagina @marokkaansedietist.
Per persoon/portie | Met zoetstof |
---|---|
Energie | 350 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 9,8 g 5 g |
Koolhydraten | 6,6 g |
Vezels | 4 g |
Eiwit | 13 g |
Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi.
Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem.
Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/