menu

Tiramisu

Waan je met dit recept in Italiaanse sferen. In plaats van suiker gebruikte foodblogger en dietist Ahlam Ouali de zoetstof erythritol. Dat zorgt niet alleen minder calorieën, maar ook nog eens voor minder koolhydraten.

Recept - Tiramisu

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Klop de eieren samen met de erythritol luchtig. Voeg vervolgens het amandelmeel, zuivelspread, vanille-extract en bakpoeder toe totdat het een mooi geheel is. Het beslag blijft redelijk dun.
  3. Giet het cakebeslag in een bakblik en bak het ongeveer voor 15 minuten gaar. Laat het dan minimaal 30 minuten afkoelen.
  4. Splits daarna de eieren, meng het eigeel samen met de mascarpone en erythritol.
  5. En klop de eiwitten stijf met een elektrische handmixer.
  6. Meng vervolgens met een spatel de eiwitten en het mascarponemengsel voorzichtig.
  7. Wanneer de cake is afgekoeld, snij deze dan in blokjes en doop ze in de espresso.
  8. Neem een glas en begin eerst met een laagje room en leg er dan een paar stukjes amandelcake op. Blijf zo doorgaan totdat de glas is gevuld en eindig met een laagje room.
  9. Laat de tiramisu een nachtje opstijven in de koelkast.
  10. Strooi voor het opdienen een beetje cacao en geniet ervan!

Het recept bevat niet alleen weinig koolhydraten, het is ook alcohol- en glutenvrij ;-). Als je in plaats van erythritol suiker zou toevoegen (3 eetlepels voor de cakelaag en 3 eetlepels voor de roomlaag), dan zit er ongeveer 60 gram suiker in. Scheelt toch mooi weer.

Benieuwd naar nog meer recepten van Ahlam? Volg haar Instagrampagina @marokkaansedietist.

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie350 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
9,8 g
5 g
Koolhydraten6,6 g
Vezels4 g
Eiwit13 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.