Wortelcake met quinoa
Een aparte, maar heerlijke cake! Cake met olijfolie zonder toegevoegde suikers, maar mét extra smaak!

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de olijfolie met het sucralosepoeder in een blender. Voeg de eieren toe en klop alles in twee minuten tot een gladde massa. Meng bloem, bicarbonaat en bakpoeder in een kom en voeg toe. Voeg de geraspte wortelen en de quinoa toe en meng alles goed met een houten lepel. Doe het deeg in een met bakpapier beklede, vierkante bakvorm van 22 cm.
- Bak in de oven gedurende 45-50 minuten. Om te controleren of de cake klaar is, prik je erin met een houten prikker. Als er geen cake aanhangt, is de cake klaar. Als er nog vochtige cake aanhangt, zet de cake dan nog even in de oven. Laat een uur lang afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng de roomkaas met het tagatosepoeder en bestrijk de cake ermee.
Voedingswaarden | Per persoon/portie |
---|
Energie | 231,4 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 18,2 g 4,6 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 12,5 g
1,4 g |
Vezels | 1,1 g |
Eiwit | 4,1 g |
Zout | 0,38 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/