menu

Zelfgemaakte granola

Heerlijk, de dag vol energie beginnen met deze zelfgemaakte granola. Een recept van foodblogger Everyday Marta.

Recept - Zelfgemaakte granola

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze goed door elkaar.
  3. Verdeel de granola over de bakplaat en bak gedurende 15 tot 20 minuten.
  4. De granola moet goudbruin zijn, als dit niet het geval is laat de granola nog enkele minuten bakken.
  5. Laat het even afkoelen.
Per persoon/portieMet zoetstof
Energie235,2 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
12,7 g
1,8 g
Koolhydraten
waarvan suiker
23,4 g
5,5 g
Vezels3,6 g
Eiwit6,7 g
Zout0,01 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.