menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Actueel

5 april 2018

Consumentenbond is duidelijk over aspartaam

Over voeding doen allerlei verhalen de ronde. Veel is niet of nauwelijks onderzocht, maar veel ook wel. De Consumentenbond scheidt de feiten van de fabels in hun nieuwste boek '101 mythes over voeding. Van Alcohol tot xylitol.' De mythes worden erin beoordeeld op een schaal van onzin tot wetenschappelijk bewezen. Met aandacht voor wetenschappelijk onderzoek en adviezen van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum. In het aprilnummer van de Consumentengids worden een aantal van deze mythes uitgelicht, waaronder die van aspartaam.

Lees verder

19 februari 2018

3 grootste mythes over zoetstoffen

Over laagcalorische zoetstoffen doen vele theorieën de ronde. Ze duiken steeds weer op in de media en debatten, hoewel ze vaak niet goed onderbouwd zijn. Prof. Peter Rogers van de universiteit van Bristol (Engeland) evalueerde onze huidige kennis met een wetenschappelijk literatuuronderzoek en bestudeerde in detail drie veelvoorkomende aannames over laagcalorische zoetstoffen.

Lees verder

14 december 2017

Is frisdrank gezoet met aspartaam veilig?

VU-hoogleraar Jaap Seidell beantwoordt wekelijks vragen van lezers van het Parool over voeding en gezondheid. Deze keer beantwoordt hij de vraag of frisdranken gezoet met aspartaam veilig zijn.

Lees verder

30 november 2017

Vijf stappen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden

Ter gelegenheid van Werelddiabetesdag op 14 november hebben de European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD) en de International Sweeteners Association (ISA) samen 5 stappen op een rij gezet die helpen om gezonder te leven en je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Lees verder