menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Actueel

28 september 2017

Zijn ‘natuurlijke’ stoffen betrouwbaarder?

De zoektocht naar natuurlijke producten is helemaal in tegenwoordig. Maar wat schuilt er eigenlijk achter deze hang naar het natuurlijke? Zijn natuurlijke stoffen per definitie betrouwbaarder dan een kunstmatige?

Lees verder

15 augustus 2017

Consumentenmagazine Radar+: light frisdranken goed alternatief

Het programma Radar van omroep AVRO/TROS neemt consumentenvragen kritisch onder de loep. Deze zomer besteedde de omroep aandacht aan light frisdranken in haar consumentenmagazine Radar+. Zijn light frisdranken veilig, hoeveel glazen mag je er dagelijks van drinken en wat gebeurt er met je bloedsuikerspiegel. Een overzichtelijk artikel.

Lees verder

30 mei 2017

Zoetstof in de praktijk van de voedingsdeskundige

Zoetstoffen zijn geregeld onderwerp van gesprek. Zijn ze veilig? Hoeveel mag je er dagelijks van innemen? Word je er dik van? De voedingsdeskundige kan uitkomst bieden. Zij vertaalt de uitkomsten van bewezen onderzoek door naar de praktijk. Nederland Voedselland ging in gesprek met de voedselconsulent. Drinken zij zelf weleens light frisdrank, hoe adviseren zij over zoetstoffen in hun praktijk? Aan het woord zijn diëtisten Liesbeth Libbers, Stephanie Supprian, Marianne Mascini en gewichtsconsulente Petra Krijgsman.

Lees verder