menu

Actueel

4 februari 2021

Wereldkankerdag 2021

Wereldkankerdag 2021

Vandaag is het Wereldkankerdag. Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Niet alleen worden preventie en behandelingen aangemoedigd, er wordt ook stilgestaan bij mensen met kanker en hun naasten of nabestaanden.

Lees verder

7 januari 2021

'Stevia' op het etiket: wat mag wel en wat niet

De zoetstof steviolglycosiden is sinds 2011 toegestaan op de Europese markt. Deze zoetstof wordt gehaald uit het extract van de steviaplant en is daarmee van natuurlijke oorsprong. De consument waardeert deze eigenschap. Echter, een fabrikant mag niet zomaar alles op het etiket zetten. Daar zijn regels voor vastgesteld. Wat mag wel en wat mag niet als het om de zoetstof steviolglycosiden gaat?

Lees verder

27 november 2020

Europese frisdranksector verlaagt calorieën met ruim 14% in 4 jaar tijd

Europese frisdranksector verlaagt calorieën met ruim 14% in 4 jaar tijd

De sector ligt daarmee ver voor op schema. Op verzoek van de Europese Commissie was het de bedoeling dat de sector tussen 2015 en 2019 een calorieverlaging van 10% zou halen. Dat is dus ruimschoots gehaald. En hier blijft het niet bij. De frisdrankproducenten blijven zich ook de komende jaren inzetten om de inname van toegevoegde suikers uit frisdranken te verminderen.

Lees verder

13 november 2020

Nieuwe NDF-Voedingsrichtlijn Diabetes neemt zoetstoffen wederom op in aanbevelingen

Nieuwe NDF-Voedingsrichtlijn Diabetes neemt zoetstoffen wederom op in aanbevelingen

Net als in de vorige edities is ook in de nieuwe herziene NDF Voedingsrichtlijn Diabetes (2020) een rol voor zoetstoffen weggelegd. In deze wetenschappelijk onderbouwde richtlijn voor mensen met diabetes (type 1 en 2) is gebruik gemaakt van de meeste actuele informatie en inzichten. De samenstelling is in handen van een multidisciplinaire werkgroep met daarin voedingsdeskundigen, diëtisten en vertegenwoordigers van diabetespatiënten, zorgverleners en behandelaars.

Lees verder