menu

Actueel

14 mei 2019

Kenniscentrum Zoetstoffen op Jaarcongres Gezonde Innovatie, 6 juni 2019 in Ede

Kenniscentrum Zoetstoffen op Jaarcongres Gezonde Innovatie, 6 juni 2019 in Ede

Minder suiker in producten, leefstijl en omgeving. Hoe krijg je dat zo moeiteloos, lekker en gezond mogelijk voor elkaar? Daarover gaat het Foodlog-congres Gezonde Innovatie. Thema van dit jaar is suiker. Het Kenniscentrum Zoetstoffen is ook aanwezig. Niet alleen met onze informatiestand, maar ook met een bijdrage van onze expert Ismay Wiggers tijdens een van de paneldiscussies. Kom ook! Voedingsprofessionals krijgen via ons 50,- korting op het toegangsticket.

Lees verder

2 april 2019

Oeuvreprijs voor professor Martijn Katan

Oeuvreprijs voor professor Martijn Katan

De vijfjaarlijkse oeuvreprijs van de Nationale Academie voor Voedingswetenschappen (NAV) is eind maart uitgereikt aan professor Martijn Katan. Hij kreeg deze prijs voor de invloed die zijn omvangrijke werk op de voedingswetenschap heeft gehad. Zo heeft hij onder andere baanbrekend werk op het gebied van vetzuren verricht en heeft hij de Mendilian Randomization methode in het voedingsonderzoek geintroduceerd.

Lees verder

28 november 2018

30% minder calorieën in frisdrank in 2025

Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Daarom heeft de Rijksoverheid een Nationaal Preventieakkoord gesloten. Daarin staan afspraken tussen meer dan 70 verschillende organisaties in Nederland.

Lees verder