menu

Actueel

14 juli 2016

Zorgen zoetstoffen ervoor dat we meer suiker eten?

Je hebt het misschien ook gelezen: een nieuwe studie zou aantonen dat zoetstoffen de zin in zoet versterken en zo obesitas in de hand werken. Een vaststelling die indruist tegen alle wetenschappelijke publicaties over het onderwerp. We gaan wat dieper in op de studie in kwestie.

Lees verder

14 juli 2016

Doen zoetstoffen meer eten?

Australische wetenschappers hebben een mechanisme in het brein ontdekt dat ervoor zorgt dat proefdieren meer gaan eten als er kunstmatige zoetstoffen in hun voer zitten. Dat melden ze in Cell Metabolism.

Lees verder

6 juni 2016

Calorie-inname beperken met zoetstoffen – Kenniscentrum Zoetstoffen geeft wetenschappelijk onderbouwde informatie

Genieten van een zoete smaak en tegelijkertijd je calorie-inname beperken, het kan. Voedingsmiddelen waarbij suiker is vervangen door zoetstoffen leveren minder calorieën en die vermindering kan oplopen tot 100% in light- en zerodranken die helemaal geen suikers bevatten.
Er bestaan nog altijd veel misverstanden over zoetstoffen in relatie tot gezondheid. Het Kenniscentrum Zoetstoffen geeft op www.zoetstoffen.nl wetenschappelijk onderbouwd antwoord op alle vragen.

Lees verder

28 april 2016

Zoet zonder de calorieën?

Een lekkere zoete smaak en tegelijk je calorie-inname beperken, kan dat? Ja dat kan. Wanneer je in je dagelijkse leven producten met calorieёn vervangt door producten met zoetstoffen kun je daar zeker caloriewinst mee behalen. Zeker geldt dit voor frisdranken. Light en zero frisdranken bevatten nagenoeg geen calorieёn. Dus vervang je je suikerhoudende cola door een cola met zoetstoffen dan scheelt dat al snel 100 kcal per glas.

Lees verder