menu

Actueel

17 mei 2023

Duiding van de nieuwe WHO-richtlijn over zoetstoffen

Op 15 mei 2023 heeft de World Health Organisation (WHO) een nieuwe richtlijn uitgebracht over het gebruik van zoetstoffen [1]. Daarin wordt de voorwaardelijke aanbeveling gedaan om geen zoetstoffen te gebruiken voor gewichtsbeheersing en het verminderen van het risico op chronische ziekten. Het is niet zo dat het gebruik van zoetstoffen wordt afgeraden omdat ze onveilig zouden zijn. Wat betekent deze aanbeveling?

Lees verder

12 mei 2023

Overzicht bakproducten met zoetstoffen

Overzicht bakproducten met zoetstoffen

We krijgen vaak vragen over de dosering van zoetstoffen in recepten voor zoete tussendoortjes. 'Kan ik 100 gram suiker vervangen door 100 gram van mijn bakproduct?' Of soms ook specifieker 'Is 78 gram suiker gelijk aan 5 ml zoetstof?'

Lees verder

12 april 2023

Het land in

Het land in

Op 18 april en 20 april mogen wij weer met onze beursstand op de informatiemarkt van twee beroepsverenigingen staan. We trappen de 18e af in Ede bij het Jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en op 20 april zijn we in Gorinchem op Expo van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Lees verder

6 april 2023

Leestip: overzichtelijke informatie over zoetstoffen op website EFSA

Leestip: overzichtelijke informatie over zoetstoffen op website EFSA

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) waakt over onze gezondheid. Zij beoordelen of een additief veilig is of niet. Hier horen ook zoetstoffen bij. Op hun website hebben ze duidelijke informatie over deze suikervervangers opgenomen. Het laatste nieuws, de rol van de EFSA, het EU-kader en veelgestelde vragen. Je kunt de tekst van de website aanpassen naar het Nederlands. Neem er eens een kijkje.

Lees verder