menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Actueel

25 juni 2019

Check de zoetstoffen in een product met de 'Kies ik gezond'-app

We krijgen weleens de vraag hoe je snel kunt zien of er zoetstoffen aan een product zijn toegevoegd. Wettelijk gezien moet dit altijd op het etiket vermeld staan. De fabrikant mag zelf kiezen tussen het vermelden van het E-nummer van de zoetstof of het opnemen van de officiële naam. Voor een consument kan dit wat verwarrend zijn. De 'Kies ik gezond'-app van het Voedingscentrum biedt uitkomst.

Lees verder

11 juni 2019

Interview met Ismay Wiggers: Voedingsadvies om de hypes heen geven

Donderdag 6 juni vond het jaarcongres van Foodlog plaats: Gezonde Innovatie: editie suiker. Onze expert diëtist Ismay Wiggers nam deel aan een van de paneldiscussies. Voorafgaand hieraan interviewde Lin Batten van Foodlog haar over de barrières bij gedragsverandering en het belang van alternatieven, zoals zoetstoffen, in haar praktijk.

Lees verder

14 mei 2019

Kenniscentrum Zoetstoffen op Jaarcongres Gezonde Innovatie, 6 juni 2019 in Ede

Minder suiker in producten, leefstijl en omgeving. Hoe krijg je dat zo moeiteloos, lekker en gezond mogelijk voor elkaar? Daarover gaat het Foodlog-congres Gezonde Innovatie. Thema van dit jaar is suiker. Het Kenniscentrum Zoetstoffen is ook aanwezig. Niet alleen met onze informatiestand, maar ook met een bijdrage van onze expert Ismay Wiggers tijdens een van de paneldiscussies. Kom ook! Voedingsprofessionals krijgen via ons 50,- korting op het toegangsticket.

Lees verder