menu

Actueel

7 augustus 2023

Luistertip: Podcast Gezondheid en Wetenschap - aflevering 43

Luistertip: Podcast Gezondheid en Wetenschap - aflevering 43

In deze aflevering van het onafhankelijke platform Gezondheid en Wetenschap spreken de makers onder andere over de rapporten van de twee WHO-instanties die hebben gekeken naar de kankerverwekkendheid en veiligheid van aspartaam. Dit onderwerp komt de eerste 5 minuten aan bod. Ook daarna is het nog interessant om te luisteren, omdat er nog meer voedingsmiddelen worden besproken die de afgelopen tijd negatief in het nieuws zijn gekomen.

Lees verder

14 juli 2023

Rapport IARC geen reden tot ongerustheid over aspartaam

Vandaag verschenen de rapporten van de IARC* en JECFA*, twee instituten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), over de veiligheid van aspartaam. En hoewel de IARC aspartaam als 'mogelijk kankerverwekkend' heeft aangewezen, zag JECFA geen reden om de dagelijkse aanvaardbare dagelijkse inname van aspartaam aan te passen. JECFA bevestigde daarom opnieuw dat het veilig is om aspartaam binnen deze limiet te gebruiken.

Lees verder

23 juni 2023

Nieuw: Informatieplatform Diabetes

Nieuw: Informatieplatform Diabetes

Het Diabetesfonds heeft een nieuw informatieplatform over diabetes gelanceerd: diabetes.nl. Met de handige Wegwijzer kom je uit bij adviezen waar je interesse naar uitgaat. Ook kun je heel gemakkelijk interessante brochures opvragen. Zoals 'Wijzer over koolhydraten, suiker, zoetstoffen, vetten, eiwitten en zout'.

Lees verder