menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Actueel

28 september 2020

Nieuw! Podcast Zoetstoffen, feiten & fabels

Luister nu naar onze eerste podcast. Alle vragen die je over zoetstoffen hebt, komen voorbij. Zijn ze slecht voor je gezondheid, maken ze je dik, worden je hersenen voor de gek gehouden en krijgen we er niet teveel van binnen? Is stevia beter dan sucralose en zijn zoetstoffen slecht voor je tanden? Hoe zit het eigenlijk? De podcast is heel gemakkelijk te beluisteren via de grote podcast-apps. Uiteraard gratis.

Lees verder

8 september 2020

Handige hulpmiddelen voor een gezonde leefstijl

Bewegen, letten op wat je eet en drinkt en het bereiden van gevarieerde, lichte maaltijden passen bij een gezonde leefstijl. Om je hierbij te helpen zijn er diverse handige hulpmiddelen als app te downloaden of online in te vullen. Probeer ze eens uit. Uiteraard gratis.

Lees verder

22 juli 2020

Nieuwe infographic Voedingswetenschap

Voeding en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De voedingswetenschap probeert die verbanden te ontrafelen om zo tot betrouwbare voedingsadviezen te komen. Voedingswetenschap is echter complex, omdat je met een grote hoeveelheid factoren te maken hebt: ieder mens zit fysiek en genetisch anders in elkaar, we wonen in verschillende omgevingen en hebben ieder een andere leefstijl en eetpatroon.

Lees verder

30 juni 2020

Frisdrankproducenten behalen jaar eerder doelstelling uit Preventieakkoord: 25% caloriereductie

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in 2019 de tussentijdse doelstelling voor 2020 heeft behaald door een reductie van 25,1% te realiseren ten opzichte van 2012. In het kader van het Preventieakkoord heeft de sector zich gecommitteerd aan een reductie van het aantal calorieën per 100 ml via A-merk producten van 25% in 2020, en 30% in 2025.

Lees verder