menu

Actueel

12 april 2023

Het land in

Het land in

Op 18 april en 20 april mogen wij weer met onze beursstand op de informatiemarkt van twee beroepsverenigingen staan. We trappen de 18e af in Ede bij het Jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en op 20 april zijn we in Gorinchem op Expo van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Lees verder

6 april 2023

Leestip: overzichtelijke informatie over zoetstoffen op website EFSA

Leestip: overzichtelijke informatie over zoetstoffen op website EFSA

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) waakt over onze gezondheid. Zij beoordelen of een additief veilig is of niet. Hier horen ook zoetstoffen bij. Op hun website hebben ze duidelijke informatie over deze suikervervangers opgenomen. Het laatste nieuws, de rol van de EFSA, het EU-kader en veelgestelde vragen. Je kunt de tekst van de website aanpassen naar het Nederlands. Neem er eens een kijkje.

Lees verder

15 maart 2023

Statiegeld op blikjes per 1 april 2023

Statiegeld op blikjes per 1 april 2023

Voor kleine en grote plastic flessen betalen we al statiegeld. Daar komen vanaf 1 april ook blikjes van dranken bij. Per blikje is dit € 0,15. Dit alles om het zwerfafval in Nederland terug te dringen en om het blik gemakkelijker te reclyclen voor nieuwe blikjes. Het doel is om vanaf 2024 jaarlijks 90% van alle blikjes die in Nederland worden verkocht, in te zamelen. 

Lees verder