menu

Bevatten light- of zerodranken suiker?

In de meeste gevallen bevatten light/zero dranken geen suiker en dus ook geen calorieën.

Juridisch gezien, kan de term 'light' of 'verlaagd gehalte aan suikers' (minder calorieën voor suikerhoudende dranken) worden gebruikt, wanneer de hoeveelheid suikers met minimum 30% is verlaagd. Maar in dranken kunnen laagcalorische zoetstoffen de aanwezige suikers volledig vervangen, waardoor deze nauwelijks nog een calorische waarde hebben. Omwille van deze reden zorgen light/zero dranken voor een meer significante vermindering in calorieën in vergelijking met andere levensmiddelen, waarbij de suiker vervangen werd door zoetstoffen.

In werkelijkheid bevatten dranken, die worden aangeduid met de termen 'light' of 'zero', helemaal geen suiker en leveren nauwelijks calorieën aan. Dit betekent dat het vervangen van suikerhoudende dranken door light of zero dranken, een goede manier is om een gezond gewicht te behouden. Het nalezen van de nutritionele informatie op de verpakkingen laat toe om gemakkelijk na te gaan of een light/zero drank al dan niet suikers bevat.

Zelf een vraag stellen?

Heeft u zelf een vraag over zoetstoffen? Stel ‘m hier en u ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord van een van onze specialisten.

Hoeveel is vier maal vijf?

Geef het antwoord in cijfers