menu

Waar zijn zoetstoffen te koop?

Zoetstoffen zijn in meer dan 6.000 levensmiddelen verwerkt, zoals in kauwgom, koekjes of light frisdranken. Je kunt ze ook zelf gebruiken om mee te koken of om de koffie een zoete smaak te geven. De meeste supermarkten en drogisterijen hebben zoetstoffen in hun assortiment en ze zijn ook goed online te verkrijgen. Een beknopt overzicht:

Stevia

Stevia is een veelgebruikte zoetstof en is zowel te koop bij de meeste supermarkten (zoals Albert Heijn, Jumbo en Dirk), drogisterijen (zoals De Gezondheidswinkel en Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) en het Kruidvat) als online. Het is zowel als poeder als in vloeibare vorm verkrijgbaar.

Sucralose

Ook sucralose komt in verschillende vormen voor. Het is gemakkelijk te vinden in het zoetschap van de supermarkt en bij de drogisterijen. 

Combinatie van zoetstoffen

Er zijn verschillende combinatie van zoetstoffen verkrijgbaar. Denk daarbij aan de combinatie van Acesulfaam-k met aspartaam (bijvoorbeeld onder de merknaam Canderel) of de combinatie Cyclamaat, sacharine (en acesulfaam-k) (bijvoorbeeld onder de merknaam Natrena). Ook deze zijn te vinden in het schap van de supermarkt of bij de drogisterijen.

Erythritol

Deze zoetstof is onder andere te vinden bij De Gezondheidswinkel. 

Xylitol

Ook deze zoetstof is goed verkrijgbaar bij de drogisterijen als Holland & Barrett (voorheen De Tuinen).

Tagatose

Deze zoetstof is vaak ook in combinatie te verkrijgen (online), maar is bijvoorbeeld ook te vinden onder de merknaam Tagatesse, onder andere bij Jumbo en Albert Heijn online en andere online aanbieders. 

Uitsluitend via gespecialiseerde aanbieders online:

Sorbitol - Isomalt - Maltitol - Mannitol - Lactitol - Neohesperidine - Neotaam

 

Inspiratie nodig voor recepten?

Op onze website vind je heerlijke recepten om de koken en/of bakken met zoetstoffen. Dus snel neem een kijkje bij de recepten.

Zelf een vraag stellen?

Heeft u zelf een vraag over zoetstoffen? Stel ‘m hier en u ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord van een van onze specialisten.

Hoeveel is vier maal vijf?

Geef het antwoord in cijfers