menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Welke zoetstof is het beste?

Het is niet zo dat de ene zoetstof beter is dan de andere. Het heeft veelal te maken met persoonlijke voorkeur.

De een vindt de zoetstof stevia (stevioglycosiden) prettiger dan bijvoorbeeld sucralose. De ander maakt liever gebruik van aspartaam of sacharine. Voor het bakken met zoetstoffen gelden ook voorkeuren. De een houdt van een compacte cake (bijvoorbeeld met sucralose) en de ander heeft het liever wat luchtiger (gemaakt met tagatose). Voor alle zoetstoffen geldt dat ze veilig zijn, het is aan u om te bepalen welke het beste bij u past.

Download voor een overzicht van alle zoetstoffen onze infographic Wat zijn zoetstoffen.

Zelf een vraag stellen?

Heeft u zelf een vraag over zoetstoffen? Stel ‘m hier en u ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord van een van onze specialisten.

De gemarkeerde velden zijn niet (goed) ingevuld.
Corrigeer ze en verzend het formulier opnieuw.

Bedankt! We hebben uw vraag ontvangen en zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.