De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid ofwel EFSA (European Food Safety Authority) heeft van de Europese Commissie de opdracht gekregen om de risico’s te meten met betrekking tot de veiligheid van voedingswaren (en dranken) bestemd voor de voeding van de mens.
Ook de gebruiksveiligheid van laagcalorische zoetstoffen in levensmiddelen valt daaronder. De EFSA vormt een onafhankelijke bron van wetenschappelijk advies en communicatie op het gebied van risico’s met betrekking tot de voedselketen. De EFSA werkt nauw samen met de nationale overheden. Zij formuleert standpunten en wetenschappelijke adviezen om een betrouwbare basis te leveren voor de Europese beleidsvoering en wetgeving, en om de Europese Commissie, het Europese Parlement en de EU-lidstaten te helpen bij het nemen van doeltreffende en gepaste beslissingen op het gebied van risicobeheersing.
Heeft u zelf een vraag over zoetstoffen? Stel ‘m hier en u ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord van een van onze specialisten.