menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Zit er lactose in tagatose?

Tagatose komt inderdaad uit lactose (melksuiker) (1).
Om tagatose te maken wordt de lactose wordt vrijwel helemaal afgebroken en hoeft dan niet meer in het lichaam omgezet te worden. Daardoor heeft iemand die lactose intolerant is in principe geen last van tagatose. Maar er kunnen nog wel kleine hoeveelheden lactose in de tagatose zitten, sommige mensen kunnen daar wel klachten of ongemakken van ervaren. Dat verschilt van persoon tot persoon. Als u alle lactose in uw voeding wilt vermijden, dan kunt u inderdaad beter geen producten met tagatose gebruiken. Op de site van Stichting Voedselallergie staat een lijst met voedingsmiddelen met lactose en aanduidingen op het etiket die op de aanwezigheid van lactose kunnen duiden, klik hiervoor op het tabblad Voeding en lactose (2).

Bronnen
1.    https://www.zoetstoffen.nl/zoetstoffen/overig/tagatose
2.    https://www.voedselallergie.nl/allergenen/lactose.html

Zelf een vraag stellen?

Heeft u zelf een vraag over zoetstoffen? Stel ‘m hier en u ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord van een van onze specialisten.

De gemarkeerde velden zijn niet (goed) ingevuld.
Corrigeer ze en verzend het formulier opnieuw.

Bedankt! We hebben uw vraag ontvangen en zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.