menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Actueel

11 juli 2019

Nieuw! Infographic FODMaP-beperkte dieet & zoetstoffen

Meer dan 1 miljoen mensen hebben last van het prikkelbare darmsyndroom (PDS). De klachten variëren van een opgeblazen buik, buikpijn, diarree tot obstipatie en vermoeidheid. De oorzaak ervan is niet helemaal duidelijk, wel is gebleken dat met de juiste voeding en een gezonde leefstijl de klachten kunnen verminderen. Het FODMaP-beperkte dieet kan hierbij helpen. In dit dieet worden onder andere polyolen voor een bepaalde tijd uit de voeding vermeden. Maar hoe zit dat nu precies?

Lees verder

25 juni 2019

Check de zoetstoffen in een product met de 'Kies ik gezond'-app

We krijgen weleens de vraag hoe je snel kunt zien of er zoetstoffen aan een product zijn toegevoegd. Wettelijk gezien moet dit altijd op het etiket vermeld staan. De fabrikant mag zelf kiezen tussen het vermelden van het E-nummer van de zoetstof of het opnemen van de officiële naam. Voor een consument kan dit wat verwarrend zijn. De 'Kies ik gezond'-app van het Voedingscentrum biedt uitkomst.

Lees verder

11 juni 2019

Interview met Ismay Wiggers: Voedingsadvies om de hypes heen geven

Donderdag 6 juni vond het jaarcongres van Foodlog plaats: Gezonde Innovatie: editie suiker. Onze expert diëtist Ismay Wiggers nam deel aan een van de paneldiscussies. Voorafgaand hieraan interviewde Lin Batten van Foodlog haar over de barrières bij gedragsverandering en het belang van alternatieven, zoals zoetstoffen, in haar praktijk.

Lees verder