menu

Actueel

1 mei 2022

Leestip: Producten met zoetstoffen: een gezonde keuze?

Leestip: Producten met zoetstoffen: een gezonde keuze?

Veel producten zijn tegenwoordig ‘minder zoet’ of suikervrij. Ook verschijnen er steeds meer light-producten in de supermarkten. Het lijkt een gezonde keuze, maar is dat eigenlijk wel zo? Consumentenplatform Kassa van BNNVARA vroeg het aan Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Lees verder

1 april 2022

Kijktip: Over Gewicht op Net5

Suiker hebben we nodig. Het geeft ons lichaam energie. Maar teveel suiker is niet goed voor je. Dat kan op den duur zorgen voor overgewicht. Ben jij benieuwd of je dagelijks teveel suiker gebruikt? Kijk dan eens naar de aflevering 'Suiker' van het programma Over Gewicht met Kees Tol en Edsilia Rombley, powered bij LINDA., op Net5. De rol van zoetstoffen komt er ook in voor.

Lees verder

18 maart 2022

20 maart - Wereld Mondgezondheid Dag

20 maart - Wereld Mondgezondheid Dag

Bijna 3,5 miljard mensen wereldwijd kampen met een slechte mondgezondheid én meer dan 530 miljoen kinderen hebben tandbederf in hun melktanden. Een ongezonde mond kan ernstige gevolgen hebben voor elk aspect van ons dagelijks leven, van kauwen tot slikken, maar ook praten, glimlachen en zelfs ons fysieke, emotionele, mentale en sociale welzijn. Daarom wordt op er op deze dag extra stilgestaan om ons gebit gezond te houden.

Lees verder