menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Actueel

14 november 2018

14 november Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag staat dit jaar geheel in het teken van Family & Diabetes. Het Internationaal Diabetes Fonds en de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) wil mensen met deze campagne bewust maken van de invloed die diabetes heeft op het gezin. Hoe kun je voorkomen dat iemand in je gezin diabetes type 2 krijgt, hoe herken je de symptomen en hoe kun je het beste zorgen voor een familielid dat diabetes heeft.

Lees verder

30 oktober 2018

Bijna een vijfde van de koffiedrinkers gebruikt een zoetje in de koffie

Hoewel een derde van de koffie- en theedrinkers in het eerste Nationaal Koffie & Thee Onderzoek aangeeft niets in hun koffie of thee te gebruiken, doet 19% van de ondervraagden weleens zoetjes in de koffie en 13% in de thee. Suiker laat percentages van respectievelijk 26% en 20% zien. De nummer 1 positie bij koffie wordt ingenomen door melk en bij thee door honing.

Lees verder

4 oktober 2018

In vitro-onderzoek kan niet leiden tot conclusies op de mens

De recent uitgebrachte studie van Harpaz et al. (1) over mogelijke effecten van zoetstoffen op de darmflora, is gebaseerd op een in vitro-experiment waarbij bacteriën zijn blootgesteld aan verschillende concentraties laagcalorische zoetstoffen. Resultaten uit in vitro-onderzoek kunnen niet leiden tot conclusies op de mens. Daar is meer onderzoek voor nodig.

Lees verder

28 september 2018

Minder suiker in frisdranken

Caloriereductie in frisdranken is in Nederland volop gaande. De afspraak die Nederlandse frisdrankproducenten in 2015 met de overheid hebben gemaakt, werpt haar vruchten af. Producenten zijn volop bezig hun bestaande producten aan te passen, nieuwe suikerarme- of suikervrije varianten te introduceren en kleinere verpakkingen aan te bieden. De consument kan op die manier een steeds gezondere keuze maken.

Lees verder