menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Actueel

19 februari 2018

3 grootste mythes over zoetstoffen

Over laagcalorische zoetstoffen doen vele theorieën de ronde. Ze duiken steeds weer op in de media en debatten, hoewel ze vaak niet goed onderbouwd zijn. Prof. Peter Rogers van de universiteit van Bristol (Engeland) evalueerde onze huidige kennis met een wetenschappelijk literatuuronderzoek en bestudeerde in detail drie veelvoorkomende aannames over laagcalorische zoetstoffen.

Lees verder

14 december 2017

Is frisdrank gezoet met aspartaam veilig?

VU-hoogleraar Jaap Seidell beantwoordt wekelijks vragen van lezers van het Parool over voeding en gezondheid. Deze keer beantwoordt hij de vraag of frisdranken gezoet met aspartaam veilig zijn.

Lees verder

30 november 2017

Vijf stappen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden

Ter gelegenheid van Werelddiabetesdag op 14 november hebben de European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD) en de International Sweeteners Association (ISA) samen 5 stappen op een rij gezet die helpen om gezonder te leven en je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Lees verder

29 september 2017

Kenniscentrum Zoetstoffen op locatie

Het Kenniscentrum Zoetstoffen is dit najaar met de stand Zoetstof is OK op diverse inspirerende events door het hele land te vinden. Afgelopen week stonden we op de 50+Beurs in Utrecht, komende week informeren wij weer graag belangstellenden op het Lekker Leven Festival in Rotterdam en in november zijn we te vinden op de Margriet Winter Fair in Den Bosch. Kom ook!

Lees verder