menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Actueel

22 augustus 2016

Wat voor invloed hebben zoetstoffen op de eetlust?

Zoetstoffen helpen consumenten om op gewicht te blijven of om af te vallen. Wanneer consumenten een levensmiddel met suiker vervangen door een levensmiddel met zoetstoffen, scheelt dit vaak flink wat calorieën. Zeker voor frisdranken geldt dat light frisdranken nagenoeg nul calorieën bevatten.

Lees verder

14 juli 2016

Doen zoetstoffen meer eten?

Australische wetenschappers hebben een mechanisme in het brein ontdekt dat ervoor zorgt dat proefdieren meer gaan eten als er kunstmatige zoetstoffen in hun voer zitten. Dat melden ze in Cell Metabolism.

Lees verder

14 juli 2016

Zorgen zoetstoffen ervoor dat we meer suiker eten?

Je hebt het misschien ook gelezen: een nieuwe studie zou aantonen dat zoetstoffen de zin in zoet versterken en zo obesitas in de hand werken. Een vaststelling die indruist tegen alle wetenschappelijke publicaties over het onderwerp. We gaan wat dieper in op de studie in kwestie.

Lees verder

6 juni 2016

Calorie-inname beperken met zoetstoffen – Kenniscentrum Zoetstoffen geeft wetenschappelijk onderbouwde informatie

Genieten van een zoete smaak en tegelijkertijd je calorie-inname beperken, het kan. Voedingsmiddelen waarbij suiker is vervangen door zoetstoffen leveren minder calorieën en die vermindering kan oplopen tot 100% in light- en zerodranken die helemaal geen suikers bevatten.
Er bestaan nog altijd veel misverstanden over zoetstoffen in relatie tot gezondheid. Het Kenniscentrum Zoetstoffen geeft op www.zoetstoffen.nl wetenschappelijk onderbouwd antwoord op alle vragen.

Lees verder