Actueel
23 april 2019
Nieuw onderzoek toont verwaarloosbare effecten aan van laagcalorische zoetstoffen op het ecosysteem van de darmen (darmmicrobiotica). Zoetstoffen zijn veilig als ze binnen de ADI-waarden worden gebruikt.
Lees verder 2 april 2019
De vijfjaarlijkse oeuvreprijs van de Nationale Academie voor Voedingswetenschappen (NAV) is eind maart uitgereikt aan professor Martijn Katan. Hij kreeg deze prijs voor de invloed die zijn omvangrijke werk op de voedingswetenschap heeft gehad. Zo heeft hij onder andere baanbrekend werk op het gebied van vetzuren verricht en heeft hij de Mendilian Randomization methode in het voedingsonderzoek geintroduceerd.
Lees verder28 november 2018
Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Daarom heeft de Rijksoverheid een Nationaal Preventieakkoord gesloten. Daarin staan afspraken tussen meer dan 70 verschillende organisaties in Nederland.
Lees verder14 november 2018
Wereld Diabetes Dag staat dit jaar geheel in het teken van Family & Diabetes. Het Internationaal Diabetes Fonds en de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) wil mensen met deze campagne bewust maken van de invloed die diabetes heeft op het gezin. Hoe kun je voorkomen dat iemand in je gezin diabetes type 2 krijgt, hoe herken je de symptomen en hoe kun je het beste zorgen voor een familielid dat diabetes heeft.
Lees verder30 oktober 2018
Hoewel een derde van de koffie- en theedrinkers in het eerste Nationaal Koffie & Thee Onderzoek aangeeft niets in hun koffie of thee te gebruiken, doet 19% van de ondervraagden weleens zoetjes in de koffie en 13% in de thee. Suiker laat percentages van respectievelijk 26% en 20% zien. De nummer 1 positie bij koffie wordt ingenomen door melk en bij thee door honing.
Lees verder