menu

Actueel

30 mei 2017

Zoetstof in de praktijk van de voedingsdeskundige

Zoetstof in de praktijk van de voedingsdeskundige

Zoetstoffen zijn geregeld onderwerp van gesprek. Zijn ze veilig? Hoeveel mag je er dagelijks van innemen? Word je er dik van? De voedingsdeskundige kan uitkomst bieden. Zij vertaalt de uitkomsten van bewezen onderzoek door naar de praktijk. Nederland Voedselland ging in gesprek met de voedselconsulent. Drinken zij zelf weleens light frisdrank, hoe adviseren zij over zoetstoffen in hun praktijk? Aan het woord zijn diëtisten Liesbeth Libbers, Stephanie Supprian, Marianne Mascini en gewichtsconsulente Petra Krijgsman.

Lees verder

28 mei 2017

Xylitol in Peijnenburg zero

Xylitol in Peijnenburg zero

Peijnenburg lanceerde onlangs een ontbijtkoek zonder toegevoegde suikers: Peijnenburg Zero. In deze ontbijtkoek zit xylitol in plaats van suiker. Nederland Voedselland was benieuwd hoe een producent zijn keuze voor het toevoegen van een zoetstof maakt. Waarom kozen ze voor deze zoetstof? Directeur Rene Groen legt uit.

Lees verder

25 mei 2017

Zoetstoffen regelmatig in het nieuws

Zoetstoffen regelmatig in het nieuws

Regelmatig is de veiligheid van zoetstoffen als aspartaam, sucralose of stevia onderwerp van gesprek. Zoals recentelijk op nu.nl of op de website van foodwatch. En dat is begrijpelijk, zoetstoffen zijn immers in voedingsmiddelen verwerkt. Vragen over veiligheid, de dagelijkse aanvaardbare inname en over neveneffecten komen geregeld voor. Er bestaan veel misverstanden, maar er zijn ook feiten.

Lees verder

11 mei 2017

Voedingscentrum deelt mening dat aspartaam veilig is

Voedingscentrum deelt mening dat aspartaam veilig is

Nu.nl besteedde er deze week weer aandacht aan. De veiligheid rond aspartaam in light frisdranken. In het artikel wordt dieper ingegaan op de misverstanden rondom aspartaam, een zoetstof die 200 keer zoeter is dan suiker, maar die bij gebruik geen calorieën oplevert.

Lees verder