menu

Actueel

10 januari 2017

Minder calorieën in producten met zoetstoffen

Tijdens de feestdagen genieten we van lekkere en vaak calorierijke voeding. In januari komt er een omslagpunt. We willen weer op ons gewicht gaan letten en sportschool abonnementen vliegen in deze eerste maand van het jaar over de toonbank. Maar naast voldoende beweging, speelt ook het beperken van de calorie-inname een belangrijke rol bij gewichtsverlies. Door het gebruik van zoetstoffen in voedingsmiddelen, kunnen het aantal calorieën worden beperkt.

Lees verder

6 januari 2017

Laag calorische zoetstoffen kunnen bijdragen aan gewichtsbeheersing

De International Sweeteners Association (ISA) weerlegt in een statement het onderzoek van Borges et al, gepubliceerd op het PLOS Medicine platform[1]. ISA geeft in haar statement aan dat gerenommeerde wetenschappelijke studies, weldegelijk aantonen dat laagcalorische zoetstoffen een positieve bijdrage leveren aan gewichtsbeheersing.

Lees verder

22 augustus 2016

Wat voor invloed hebben zoetstoffen op de eetlust?

Zoetstoffen helpen consumenten om op gewicht te blijven of om af te vallen. Wanneer consumenten een levensmiddel met suiker vervangen door een levensmiddel met zoetstoffen, scheelt dit vaak flink wat calorieën. Zeker voor frisdranken geldt dat light frisdranken nagenoeg nul calorieën bevatten.

Lees verder

14 juli 2016

Zorgen zoetstoffen ervoor dat we meer suiker eten?

Je hebt het misschien ook gelezen: een nieuwe studie zou aantonen dat zoetstoffen de zin in zoet versterken en zo obesitas in de hand werken. Een vaststelling die indruist tegen alle wetenschappelijke publicaties over het onderwerp. We gaan wat dieper in op de studie in kwestie.

Lees verder