Actueel
5 april 2018
Over voeding doen allerlei verhalen de ronde. Veel is niet of nauwelijks onderzocht, maar veel ook wel. De Consumentenbond scheidt de feiten van de fabels in hun nieuwste boek '101 mythes over voeding. Van Alcohol tot xylitol.' De mythes worden erin beoordeeld op een schaal van onzin tot wetenschappelijk bewezen. Met aandacht voor wetenschappelijk onderzoek en adviezen van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum. In het aprilnummer van de Consumentengids worden een aantal van deze mythes uitgelicht, waaronder die van aspartaam.
Lees verder19 februari 2018
Over laagcalorische zoetstoffen doen vele theorieën de ronde. Ze duiken steeds weer op in de media en debatten, hoewel ze vaak niet goed onderbouwd zijn. Prof. Peter Rogers van de universiteit van Bristol (Engeland) evalueerde de huidige kennis met een wetenschappelijk literatuuronderzoek en bestudeerde in detail drie veelvoorkomende aannames over laagcalorische zoetstoffen.
Lees verder14 december 2017
VU-hoogleraar Jaap Seidell beantwoordt wekelijks vragen van lezers van het Parool over voeding en gezondheid. Deze keer beantwoordt hij de vraag of frisdranken gezoet met aspartaam veilig zijn.
Lees verder30 november 2017
Ter gelegenheid van Werelddiabetesdag op 14 november hebben de European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD) en de International Sweeteners Association (ISA) samen 5 stappen op een rij gezet die helpen om gezonder te leven en je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
Lees verder24 oktober 2017
Wie geregeld kiest voor light- of zerodranken, krijgt over het algemeen minder suiker en koolhydraten binnen.
Dat is de conclusie van een nieuwe studie, gebaseerd op de gegevens van zo’n 25.000 volwassenen in de Verenigde Staten.
Lees verder