Actueel
28 september 2017
De zoektocht naar natuurlijke producten is helemaal in tegenwoordig. Maar wat schuilt er eigenlijk achter deze hang naar het natuurlijke? Zijn natuurlijke stoffen per definitie betrouwbaarder dan een kunstmatige?
Lees verder15 augustus 2017
Het programma Radar van omroep AVRO/TROS neemt consumentenvragen kritisch onder de loep. Deze zomer besteedde de omroep aandacht aan light frisdranken in haar consumentenmagazine Radar+. Zijn light frisdranken veilig, hoeveel glazen mag je er dagelijks van drinken en wat gebeurt er met je bloedsuikerspiegel. Een overzichtelijk artikel.
Lees verder18 juli 2017
De conclusies van een nieuwe systematische review door Azad et al.[1], dat laagcalorische zoetstoffen mogelijk kunnen worden gekoppeld aan het risico op gewichtstoename en hartziekten, op basis van bevindingen van observatie cohortstudies, worden niet ondersteund door recente uitgebreide onderzoeken.
Lees verder20 juni 2017
Ook bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds komen vragen over de veiligheid van zoetstoffen binnen. In het juni-nummer van hun Nieuwsbrief Samen Gezonder Leven heeft het Fonds een lezersvraag opgenomen.
Lees verder30 mei 2017
Zoetstoffen zijn geregeld onderwerp van gesprek. Zijn ze veilig? Hoeveel mag je er dagelijks van innemen? Word je er dik van? De voedingsdeskundige kan uitkomst bieden. Zij vertaalt de uitkomsten van bewezen onderzoek door naar de praktijk. Nederland Voedselland ging in gesprek met de voedselconsulent. Drinken zij zelf weleens light frisdrank, hoe adviseren zij over zoetstoffen in hun praktijk? Aan het woord zijn diëtisten Liesbeth Libbers, Stephanie Supprian, Marianne Mascini en gewichtsconsulente Petra Krijgsman.
Lees verder