Actueel
14 juli 2016
Australische wetenschappers hebben een mechanisme in het brein ontdekt dat ervoor zorgt dat proefdieren meer gaan eten als er kunstmatige zoetstoffen in hun voer zitten. Dat melden ze in Cell Metabolism.
Lees verder 6 juni 2016
Genieten van een zoete smaak en tegelijkertijd je calorie-inname beperken, het kan. Voedingsmiddelen waarbij suiker is vervangen door zoetstoffen leveren minder calorieën en die vermindering kan oplopen tot 100% in light- en zerodranken die helemaal geen suikers bevatten.
Er bestaan nog altijd veel misverstanden over zoetstoffen in relatie tot gezondheid. Het Kenniscentrum Zoetstoffen geeft op www.zoetstoffen.nl wetenschappelijk onderbouwd antwoord op alle vragen.
Lees verder11 mei 2016
Op 9 mei 2016 publiceerde het tijdschrift JAMA Pediatrics de studie “Maternal Consumption of Artificially Sweetened Beverages and Infant Weight Gain: Causal or Casual?”. In de media concluderen de onderzoekers onterecht dat vrouwen die kunstmatig gezoete drankjes drinken tijdens hun zwangerschap mogelijk meer kans hebben op kinderen met overgewicht.
Lees verder28 april 2016
Een lekkere zoete smaak en tegelijk je calorie-inname beperken, kan dat? Ja dat kan. Wanneer je in je dagelijkse leven producten met calorieёn vervangt door producten met zoetstoffen kun je daar zeker caloriewinst mee behalen. Zeker geldt dit voor frisdranken. Light en zero frisdranken bevatten nagenoeg geen calorieёn. Dus vervang je je suikerhoudende cola door een cola met zoetstoffen dan scheelt dat al snel 100 kcal per glas.
Lees verder15 april 2016
![Zijn natuurlijke zoetstoffen beter dan kunstmatige zoetstoffen?](/site/assets/files/1116/01-natuurlijk-of-kunstmatig_84657115_lr.-square.jpg)
'Natuurlijk' is een begrip dat bij veel consumenten positieve associaties oproept. Levensmiddelen met ingredienten van natuurlijke oorsprong worden positief onthaald. Ingredienten met een kunstmatige oorsprong blijken consumenten vaak te verontrusten. Maar is dit ook terecht? We stelden de vraag aan toxicoloog Prof. Tytgat (KULeuven).
Lees verder