menu

Actueel

14 september 2023

Frisse Dranken Onderzoek 2023: voorkeur voor frisdrank met minder suiker stijgt

Frisse Dranken Onderzoek 2023: voorkeur voor frisdrank met minder suiker stijgt

De voorkeur voor gezondere varianten van frisse dranken onder consumenten stijgt. Dit staat te lezen in het Frisse Dranken Onderzoek 2023. Ruim driekwart van de frisdrinkers drinkt bewust wel eens minder suiker. Zij doen dit voornamelijk door minder vaak suikerhoudende dranken te drinken en vaker dranken te drinken waar geen of minder suiker in zit.

Lees verder

7 augustus 2023

Luistertip: Podcast Gezondheid en Wetenschap - aflevering 43

Luistertip: Podcast Gezondheid en Wetenschap - aflevering 43

In deze aflevering van het onafhankelijke platform Gezondheid en Wetenschap spreken de makers onder andere over de rapporten van de twee WHO-instanties die hebben gekeken naar de kankerverwekkendheid en veiligheid van aspartaam. Dit onderwerp komt de eerste 5 minuten aan bod. Ook daarna is het nog interessant om te luisteren, omdat er nog meer voedingsmiddelen worden besproken die de afgelopen tijd negatief in het nieuws zijn gekomen.

Lees verder

14 juli 2023

Rapport IARC geen reden tot ongerustheid over aspartaam

Vandaag verschenen de rapporten van de IARC* en JECFA*, twee instituten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), over de veiligheid van aspartaam. En hoewel de IARC aspartaam als 'mogelijk kankerverwekkend' heeft aangewezen, zag JECFA geen reden om de dagelijkse aanvaardbare dagelijkse inname van aspartaam aan te passen. JECFA bevestigde daarom opnieuw dat het veilig is om aspartaam binnen deze limiet te gebruiken.

Lees verder