Actueel
11 juni 2019

Donderdag 6 juni vond het jaarcongres van Foodlog plaats: Gezonde Innovatie: editie suiker. Onze expert diëtist Ismay Wiggers nam deel aan een van de paneldiscussies. Voorafgaand hieraan interviewde Lin Batten van Foodlog haar over de barrières bij gedragsverandering en het belang van alternatieven, zoals zoetstoffen, in haar praktijk.
Lees verder14 mei 2019

De mens heeft een aangeboren voorliefde voor zoet. Dat begint al bij de moedermelk die zoet van smaak is. Teveel suiker, echter, is niet goed voor de gezondheid. En daar krijgen we soms ongemerkt wel teveel van binnen.
Lees verder14 mei 2019

Minder suiker in producten, leefstijl en omgeving. Hoe krijg je dat zo moeiteloos, lekker en gezond mogelijk voor elkaar? Daarover gaat het Foodlog-congres Gezonde Innovatie. Thema van dit jaar is suiker. Het Kenniscentrum Zoetstoffen is ook aanwezig. Niet alleen met onze informatiestand, maar ook met een bijdrage van onze expert Ismay Wiggers tijdens een van de paneldiscussies. Kom ook! Voedingsprofessionals krijgen via ons 50,- korting op het toegangsticket.
Lees verder30 april 2019
Tot en met september kunnen patiënten uit huisartsen- en diëtistenpraktijken in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht informatie over het Kenniscentrum Zoetstoffen in de wachtruimte aantreffen.
Lees verder23 april 2019
Nieuw onderzoek toont verwaarloosbare effecten aan van laagcalorische zoetstoffen op het ecosysteem van de darmen (darmmicrobiotica). Zoetstoffen zijn veilig als ze binnen de ADI-waarden worden gebruikt.
Lees verder