menu

Actueel

23 april 2020

Blijf fit tijdens de coronacrisis

Blijf fit tijdens de coronacrisis

In deze coronatijd is het belangrijk dat we fit blijven. Gelukkig laten de maatregelen het toe om naar buiten te gaan. Hardlopen, fietsen of gewoon een stukje wandelen. Daarnaast is het fijn om mentaal fit te blijven. Soms heb je hiervoor even een oppepper nodig. Een energiedrank kan hierbij helpen.

Lees verder

4 februari 2020

Wereld Kanker Dag - 4 februari 2020

Wereld Kanker Dag - 4 februari 2020

Vandaag is het Wereld Kanker Dag. Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Niet alleen worden preventie en behandelingen aangemoedigd, er wordt ook stilgestaan bij mensen met kanker en hun naasten of nabestaanden.

Lees verder

3 februari 2020

'Gezond eten vraagt om een goede samenwerking'

In Nederland zorgt ongezonde voeding voor veel ziektebeelden. In West-Europa is een ongezonde voeding zelfs verantwoordelijk voor 15% van alle sterfgevallen. Gezond eten is dus heel belangrijk. Toch blijkt het in de praktijk lastig om de consument te bereiken met wetenschappelijk onderbouwde voedingsadviezen. Daarvoor is goede samenwerking nodig tussen verschillende partijen, aldus prof. Marianne Geleijnse, hoogleraar Voeding en hart- en vaatziekten aan Wageningen University & Research. Ze gaf haar visie tijdens de publiekslezing “Gezond eten: over geloven en bewijzen”, die de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV) op 30 januari in Driebergen organiseerde.

Lees verder

21 januari 2020

Verfrissende recepten van Wereld Kanker Onderzoeks Fonds

Teveel suiker is niet goed voor de mens. Het kan zorgen voor overgewicht en dat is niet gezond. Het is een van de risicofactoren voor het krijgen van kanker. Het Wereld Kanker Onderzoeks Fonds heeft daarom een leuk receptenboekje uitgegeven met heerlijke recepten om minder suiker te gebruiken. Er zitten ook recepten met zoetstoffen bij. Zoals het WKOF in dit receptenboekje aangeeft, verhogen zoetstoffen het risico op kanker niet. Probeer het eens uit!

Lees verder