menu

Actueel

27 maart 2017

Diabetici hebben baat bij zoetstoffen

Diabetici hebben baat bij zoetstoffen

Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet goed in evenwicht houden. Dat komt omdat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. Het is daarom belangrijk voor diabetici om de inname van koolhydraten in de gaten te houden, omdat zij zorgen voor een stijging van de bloedsuikerspiegel.
Zoetstoffen, zoals aspartaam en stevia, kunnen diabetici helpen in hun eet- en drinkpatroon.

Lees verder

10 januari 2017

Minder calorieën in producten met zoetstoffen

Tijdens de feestdagen genieten we van lekkere en vaak calorierijke voeding. In januari komt er een omslagpunt. We willen weer op ons gewicht gaan letten en sportschool abonnementen vliegen in deze eerste maand van het jaar over de toonbank. Maar naast voldoende beweging, speelt ook het beperken van de calorie-inname een belangrijke rol bij gewichtsverlies. Door het gebruik van zoetstoffen in voedingsmiddelen, kunnen het aantal calorieën worden beperkt.

Lees verder

6 januari 2017

Laag calorische zoetstoffen kunnen bijdragen aan gewichtsbeheersing

De International Sweeteners Association (ISA) weerlegt in een statement het onderzoek van Borges et al, gepubliceerd op het PLOS Medicine platform[1]. ISA geeft in haar statement aan dat gerenommeerde wetenschappelijke studies, weldegelijk aantonen dat laagcalorische zoetstoffen een positieve bijdrage leveren aan gewichtsbeheersing.

Lees verder