menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Actueel

2 april 2019

Oeuvreprijs voor professor Martijn Katan

De vijfjaarlijkse oeuvreprijs van de Nationale Academie voor Voedingswetenschappen (NAV) is eind maart uitgereikt aan professor Martijn Katan. Hij kreeg deze prijs voor de invloed die zijn omvangrijke werk op de voedingswetenschap heeft gehad. Zo heeft hij onder andere baanbrekend werk op het gebied van vetzuren verricht en heeft hij de Mendilian Randomization methode in het voedingsonderzoek geintroduceerd.

Lees verder

28 november 2018

30% minder calorieën in frisdrank in 2025

Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Daarom heeft de Rijksoverheid een Nationaal Preventieakkoord gesloten. Daarin staan afspraken tussen meer dan 70 verschillende organisaties in Nederland.

Lees verder

14 november 2018

14 november Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag staat dit jaar geheel in het teken van Family & Diabetes. Het Internationaal Diabetes Fonds en de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) wil mensen met deze campagne bewust maken van de invloed die diabetes heeft op het gezin. Hoe kun je voorkomen dat iemand in je gezin diabetes type 2 krijgt, hoe herken je de symptomen en hoe kun je het beste zorgen voor een familielid dat diabetes heeft.

Lees verder