menu

Actueel

23 juni 2023

Nieuw: Informatieplatform Diabetes

Nieuw: Informatieplatform Diabetes

Het Diabetesfonds heeft een nieuw informatieplatform over diabetes gelanceerd: diabetes.nl. Met de handige Wegwijzer kom je uit bij adviezen waar je interesse naar uitgaat. Ook kun je heel gemakkelijk interessante brochures opvragen. Zoals 'Wijzer over koolhydraten, suiker, zoetstoffen, vetten, eiwitten en zout'.

Lees verder

15 juni 2023

Luistertip: podcast Gezondheid en Wetenschap

Luistertip: podcast Gezondheid en Wetenschap

In deze podcast komen allerlei vragen over gezondheid aan de orde. In aflevering 41 staan de makers onder andere stil bij het voorwaardelijke advies van de WHO om zoetstoffen niet te gebruiken als middel tegen overgewicht. Maar hoe zit dit eigenlijk en hoe moeten we dit zien? Wat staat er in het 360 paginatellende rapport? Ze spreken erover.

Lees verder

17 mei 2023

Duiding van de nieuwe WHO-richtlijn over zoetstoffen

Op 15 mei 2023 heeft de World Health Organisation (WHO) een nieuwe richtlijn uitgebracht over het gebruik van zoetstoffen [1]. Daarin wordt de voorwaardelijke aanbeveling gedaan om geen zoetstoffen te gebruiken voor gewichtsbeheersing en het verminderen van het risico op chronische ziekten. Het is niet zo dat het gebruik van zoetstoffen wordt afgeraden omdat ze onveilig zouden zijn. Wat betekent deze aanbeveling?

Lees verder