Actueel
14 september 2023
De voorkeur voor gezondere varianten van frisse dranken onder consumenten stijgt. Dit staat te lezen in het Frisse Dranken Onderzoek 2023. Ruim driekwart van de frisdrinkers drinkt bewust wel eens minder suiker. Zij doen dit voornamelijk door minder vaak suikerhoudende dranken te drinken en vaker dranken te drinken waar geen of minder suiker in zit.
Lees verder11 september 2023
Een aantal landen om ons heen werken er al mee. In Nederland komen we het op sommige producten tegen. De Nutri-Score. Vanaf 1 januari 2024 wordt dit voedselkeuzelogo overal in Nederland ingevoerd. Wat is het?
Lees verder 7 augustus 2023
In deze aflevering van het onafhankelijke platform Gezondheid en Wetenschap spreken de makers onder andere over de rapporten van de twee WHO-instanties die hebben gekeken naar de kankerverwekkendheid en veiligheid van aspartaam. Dit onderwerp komt de eerste 5 minuten aan bod. Ook daarna is het nog interessant om te luisteren, omdat er nog meer voedingsmiddelen worden besproken die de afgelopen tijd negatief in het nieuws zijn gekomen.
Lees verder14 juli 2023
Vandaag verschenen de rapporten van de IARC* en JECFA*, twee instituten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), over de veiligheid van aspartaam. En hoewel de IARC aspartaam als 'mogelijk kankerverwekkend' heeft aangewezen, zag JECFA geen reden om de dagelijkse aanvaardbare dagelijkse inname van aspartaam aan te passen. JECFA bevestigde daarom opnieuw dat het veilig is om aspartaam binnen deze limiet te gebruiken.
Lees verder 5 juli 2023
In de Podcast over Voeding gaat het deze keer over aspartaam en kanker. In de rubriek Broodje Jaap praten de makers met prof. dr. ir. Jaap Seidell over het rapport van de WHO over mogelijke kankerverwekkendheid van aspartaam.
Lees verder