menu

Actueel

26 augustus 2022

Luistertip: Podcast over voeding

Luistertip: Podcast over voeding

De podcastserie van platform I'm a foodie neemt je mee in de wereld van de wetenschap achter en de actualiteit rondom voeding. Wetenschappers en diëtisten zijn aan het woord over allerlei thema's die met voeding te maken hebben.

Lees verder

11 augustus 2022

Hoe (on)gezond zijn light frisdranken?

Hoe (on)gezond zijn light frisdranken?

Dit is de titel boven het artikel van Vera Wisse op kennisplatform I'm a Foodie. Vera is sportdiëtist en HBO-docent aan de opleiding International Lifestyle Studies (Fontys Hogeschool). Op I'm a foodie delen diëtisten en voedings-/gezondheidswetenschappers hun kennis over gezonde voeding. Uiteraard steeds onderbouwd met heldere bronnen. Neem er eens een kijkje.

Lees verder

1 mei 2022

Leestip: Producten met zoetstoffen: een gezonde keuze?

Leestip: Producten met zoetstoffen: een gezonde keuze?

Veel producten zijn tegenwoordig ‘minder zoet’ of suikervrij. Ook verschijnen er steeds meer light-producten in de supermarkten. Het lijkt een gezonde keuze, maar is dat eigenlijk wel zo? Consumentenplatform Kassa van BNNVARA vroeg het aan Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Lees verder

1 april 2022

Kijktip: Over Gewicht op Net5

Suiker hebben we nodig. Het geeft ons lichaam energie. Maar teveel suiker is niet goed voor je. Dat kan op den duur zorgen voor overgewicht. Ben jij benieuwd of je dagelijks teveel suiker gebruikt? Kijk dan eens naar de aflevering 'Suiker' van het programma Over Gewicht met Kees Tol en Edsilia Rombley, powered bij LINDA., op Net5. De rol van zoetstoffen komt er ook in voor.

Lees verder