Actueel
7 maart 2023
![Nieuw onderzoek: Verhoogt de zoetstof erythritol het risico op hart- en vaatziekten?](/site/assets/files/1585/erythritol.-square.jpg)
In februari publiceerden onderzoekers Mitkowski, M. et al. de resultaten van hun studie waarbij ze onderzochten of de inname van erythritol een rol speelt bij het risico op hart- en vaatziekten. Wat waren hun bevindingen en wat betekent dit voor het gebruik van erythritol. Wij doken er voor u in.
Lees verder 3 maart 2023
![Luistertip: podcast van I](/site/assets/files/1581/podcast_over_voeding.-square.jpg)
In de podcast Over Voeding van I'm a foodie is emeritus prof. dr. Martijn Katan te gast. Onder andere bekend van zijn onderzoek naar cholesterol en vetzuren. Hij heeft diverse boeken geschreven zoals Voedingsmythes en fabels & feiten over voeding.
Lees verder14 februari 2023
![Kijktip: Voeding en ons brein (Omroep MAX)](/site/assets/files/1577/voeding_en_ons_brein_screenshot_002.-square.jpg)
Waarom kunnen we de verleiding voor vet en suikerrijk voedsel vaak niet weerstaan? Janny van der Heijden gaat in deze aflevering van 'Voeding en ons brein' van Omroep MAX op onderzoek uit.
Lees verder 5 december 2022
![Poster van Voedingscentrum toont aantal suikerklontjes per drankje](/site/assets/files/1567/suikerklontjes.-square.png)
Af en toe suiker? Best okay. Suiker geeft energie en dat kan ons lichaam goed gebruiken.
Teveel suiker? Niet okay. Dat kan voor overgewicht en daarmee voor gezondheidsproblemen zorgen.
Lees verder28 november 2022
![Achter de schermen in november](/site/assets/files/1566/presentatie_han_9_nov_22.-square.jpg)
Onze agenda van afgelopen maand stond vol met boeiende afspraken buitenshuis.
Lees verder