menu

Actueel

18 maart 2022

20 maart - Wereld Mondgezondheid Dag

20 maart - Wereld Mondgezondheid Dag

Bijna 3,5 miljard mensen wereldwijd kampen met een slechte mondgezondheid én meer dan 530 miljoen kinderen hebben tandbederf in hun melktanden. Een ongezonde mond kan ernstige gevolgen hebben voor elk aspect van ons dagelijks leven, van kauwen tot slikken, maar ook praten, glimlachen en zelfs ons fysieke, emotionele, mentale en sociale welzijn. Daarom wordt op er op deze dag extra stilgestaan om ons gebit gezond te houden.

Lees verder

1 maart 2022

4 mrt - Wereld Obesitas Dag

4 mrt - Wereld Obesitas Dag

Steeds vaker zien en horen we dat mensen te zwaar zijn of lijden aan obesitas. Het gaat om meer dan 800 miljoen mensen over de hele wereld. Met de Wereld Obesitas Dag vraagt de World Obesity Federation, een non-profitorganisatie die samenwerkt met de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO), aandacht voor deze ziekte.

Lees verder

28 februari 2022

Infographics onder de loep

Infographics onder de loep

Als Kenniscentrum Zoetstoffen bieden we feitelijke informatie over zoetstoffen. Dit doen wij onder andere met onze infographics. Handig voor in de praktijk van de voedingsprofessional, maar uiteraard ook geschikt voor de consument die wat meer over zoetstoffen wil weten.
Maar wat wij helder vinden, is dat wel zo duidelijk voor onze lezers? Hoe komt onze infographic eigenlijk over? Wij vroegen ons onderzoeksbureau - Ruigrok Netpanel - onze infographic eens voor te leggen aan het Nederlands publiek.

Lees verder

4 februari 2022

4 februari - Wereld Kanker Dag

4 februari - Wereld Kanker Dag

Vandaag is het Wereld Kanker Dag. We staan dan wereldwijd met elkaar stil bij de ziekte kanker. Voor ons land geldt dat ongeveer 1 op de 3 Nederlanders in aanraking komt met deze ziekte.

Lees verder

24 januari 2022

NDF Toolbox Diabetes & ramadan staat online

NDF Toolbox Diabetes & ramadan staat online

De ramadan valt dit jaar in het voorjaar. Voor mensen met diabetes is deze vastenmaand altijd een behoorlijke uitdaging. Door de veranderingen in deze periode kan het zijn dat zij ontregeld raken. Vandaar dat de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) een handige toolbox Diabetes & ramadan voor voedingsprofessionals heeft gemaakt. Hiermee kunnen ze in gesprek gaan met hun diabetespatiënten die willen meedoen met de ramadan.

Lees verder