menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Actueel

13 mei 2020

Verlangen naar zoet onder controle houden in thuissituatie

Dit jaar bevinden wij ons - wereldwijd - in een ongekende situatie. Om veilig te blijven en om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn we massaal thuis. We werken thuis, we volgen onderwijs thuis en we eten en drinken thuis. Veel alledaagse activiteiten, werk- en/of vrijetijdsgerelateerd, zijn veranderd en dat zal ook nog enige tijd zo blijven. De nieuwe situatie heeft ook invloed op ons eet- en drinkpatroon. Kansen zijn er voor een gezonder dieet. Maar het risico om meer calorierijke (energierijke) voeding te gebruiken is zeker ook aanwezig.

Lees verder

23 april 2020

Blijf fit tijdens de coronacrisis

In deze coronatijd is het belangrijk dat we fit blijven. Gelukkig laten de maatregelen het toe om naar buiten te gaan. Hardlopen, fietsen of gewoon een stukje wandelen. Daarnaast is het fijn om mentaal fit te blijven. Soms heb je hiervoor even een oppepper nodig. Een energiedrank kan hierbij helpen.

Lees verder

4 februari 2020

Wereld Kanker Dag - 4 februari 2020

Vandaag is het Wereld Kanker Dag. Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Niet alleen worden preventie en behandelingen aangemoedigd, er wordt ook stilgestaan bij mensen met kanker en hun naasten of nabestaanden.

Lees verder

3 februari 2020

'Gezond eten vraagt om een goede samenwerking'

In Nederland zorgt ongezonde voeding voor veel ziektebeelden. In West-Europa is een ongezonde voeding zelfs verantwoordelijk voor 15% van alle sterfgevallen. Gezond eten is dus heel belangrijk. Toch blijkt het in de praktijk lastig om de consument te bereiken met wetenschappelijk onderbouwde voedingsadviezen. Daarvoor is goede samenwerking nodig tussen verschillende partijen, aldus prof. Marianne Geleijnse, hoogleraar Voeding en hart- en vaatziekten aan Wageningen University & Research. Ze gaf haar visie tijdens de publiekslezing “Gezond eten: over geloven en bewijzen”, die de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV) op 30 januari in Driebergen organiseerde.

Lees verder