menu

Actueel

11 mei 2017

Voedingscentrum deelt mening dat aspartaam veilig is

Voedingscentrum deelt mening dat aspartaam veilig is

Nu.nl besteedde er deze week weer aandacht aan. De veiligheid rond aspartaam in light frisdranken. In het artikel wordt dieper ingegaan op de misverstanden rondom aspartaam, een zoetstof die 200 keer zoeter is dan suiker, maar die bij gebruik geen calorieën oplevert.

Lees verder

11 mei 2017

Welke zoetstof zit er in de nieuwe Sprite?

Welke zoetstof zit er in de nieuwe Sprite?

In Nederland is sinds kort bijna alleen nog maar suikervrije Sprite te verkrijgen. In deze drank zit onder andere aspartaam in plaats van suiker. Waarom kozen ze voor deze zoetstof? Maureen O’Sullivan, Health & Nutrition Manager voor moederbedrijf Coca-Cola Benelux, legt het ons uit.

Lees verder

4 mei 2017

Geen causaal verband tussen light frisdrank en dementie

Een Amerikaanse studie wees onlangs uit dat light frisdranken ‘nog slechter’ zouden zijn dan frisdranken met suiker, omdat ze in verband worden gebracht met een verhoogd risico op beroertes en dementie. De onderzoekers hebben echter gebruik gemaakt van een observationeel onderzoek. De bewijskracht van een dergelijk onderzoek is minder sterk, omdat er geen causaal verband tussen oorzaak en gevolg kan worden gelegd.

Lees verder

25 april 2017

Wat zijn E-nummers? En zijn ze veilig?

De Europese Unie heeft in 1979 e-nummers ingesteld voor kleurstoffen, anti-oxidanten, bewaarmiddelen en zoetstoffen. Ze worden toegevoegd aan producten om een eigenschap ervan de verbeteren, bijvoorbeeld de kleur, de smaak of de houdbaarheid.

Lees verder