Actueel
28 september 2018
Caloriereductie in frisdranken is in Nederland volop gaande. De afspraak die Nederlandse frisdrankproducenten in 2015 met de overheid hebben gemaakt, werpt haar vruchten af. Producenten zijn volop bezig hun bestaande producten aan te passen, nieuwe suikerarme- of suikervrije varianten te introduceren en kleinere verpakkingen aan te bieden. De consument kan op die manier een steeds gezondere keuze maken.
Lees verder27 augustus 2018
Zijn zoetstoffen onschuldig? Wat betekent 'light', is aspartaam echt zo gevaarlijk en waarom hebben zoetstoffen een E-nummer? Internetplatform NPO Focus dook erin en zette de feiten op een rij.
Lees verder24 augustus 2018
In een recente publicatie zijn een zestigtal internationale experts het eens over de veiligheid, nutritionele aspecten en voordelen van laagcalorische zoetstoffen in voedingsmiddelen en dranken, en over het belang van betrouwbare informatie.
Lees verder29 juni 2018
Wetenschapsjournalist Dirk Waterval neemt in een artikel in Trouw zoetstoffen onder de loep. Hij geeft aan dat hun imago slecht is, omdat ze ongezond en giftig zouden zijn. Onzin, zegt hij, ze zijn onschadelijk.
Bron: Trouw, 29 juni 2018
Lees verder28 juni 2018
De BBC organiseerde een nationale vragenronde om een antwoord te vinden op deze vraag. Zij analyseerde eerst wat zoetstoffen zijn en waarvoor ze gebruikt worden. Daarnaast hebben ze gekeken naar veiligheid en gezondheid.
bron: BBC NEWS, 23 mei 2018
Lees verder