menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Blog

20 oktober 2021

Wat is waar en wat is niet waar?

We worden steeds zwaarder. Overgewicht is een groot probleem. Fabrikanten hebben samen met de overheid de handen ineen geslagen en afspraken gemaakt om hun producten minder calorierijk te maken, om consumenten een keuze te bieden om gezonder te eten of te drinken. Een goed uitgangspunt, maar toch komt de industrie er in de publieke opinie niet altijd even goed vanaf.

Lees verder

1 juli 2021

E-nummers, jaja

Steeds chemischer wordt ons eten en drinken, ja toch? Overal worden er maar ingrediënten met E-nummers aan toegevoegd. Zo ongezond. Of ligt het genuanceerder? Tuurlijk.

Lees verder

14 juni 2021

Suiker eruit, zoetstoffen erin? Gebeurt al járen.

Een gevoelig onderwerp. Verwijtende reacties op social media zijn er duidelijk over. 'Minder suiker JA, maar ze stoppen tegenwoordig overal die zoetstoffen in.'
Tegenwoordig? Daar gaan velen de mist in. Het vervangen van suiker door zoetstoffen gebeurt al decennia. Een stukje zoete geschiedenis.

Lees verder

11 mei 2021

Aspartaam is levensgevaarlijk

Ja, dat is toch wat je steeds leest en hoort? En niet alleen op social media, soms lees je het ook in de krant, op een forum of hoort het van vrienden of familie. Maar is het werkelijk zo? Je twijfelt. Begrijpelijk.

Lees verder